Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Mokrá kvalifikácia priniesla rekordné Pole pre Hamiltona

Saturday, 02. 09. 2017 - 21:21, Ľuboš Kašický   

Mokrá kvalifikácia priniesla rekordné Pole pre Hamiltona

Po dva a pol hodinách čakania hrozilo, že kvalifikáciu odložia na nedeľu. Nakoniec sa odjazdila celá, no s prekvapivými výsledkami.


Zatiaľ, čo k nám sa dážď nasúval pomaly od západu, tak na Monzu dorazil v najnevhodnejšej chvíli - v priebehu kvalifikácie. Tá síce odštartovala presne podľa plánu o štrnástej hodine, no približne po piatich minútach dážď ešte zosilnel a divoch Romain Grosjean odmietol prijať status quo. Výsledkom bola jeho havária, ktorá znamenala prerušenie Q1.

me07-8.jpg

Nasledovala 2,5 hodinová prestávka, kým dážď ustal a aspoň trochu trať oschla. Monoposty vyrazili znova do súboja o pole position a bolo to naozaj divoké. V poslednej časti začalo znova pršať a už to bola lotéria. Ešte chvíľu pred záverom mal najlepší čas Max Verstappen, no úplne v závere nasadil fantastické kolo skúsený Lewis Hamilton a ziskom 69 pole position sa vyhupol definitívne do čela historických tabuliek už pred Schumachera aj Sennu.

me06-9.jpg

Domáce Ferrari bolo v šoku. Raikkonen stihol iba siedmy najlepší čas a Vettel ešte o jedno miesto horší! „Našťastie" pre červených však Verstappen s Ricciardom dostali penalizáciu za výmenu komponentov a monoposty ferrari zajtra odštartujú obidva z tretieho radu.

me05-9.jpg

Prekvapením kvalifikácie je umiestnenie nových hviezd budúcnosti, keď nováčik Stroll zajtra odštartuje z druhého miesta a Ocon z tretieho miesta!!! Až za nimi je potom druhý mercedes s Bottasom. V tabuľke vidíte uvedené predbežné výsledky kvalifikácie, no ešte pred udelením penalizácií. Po penalizáciách by štartová listina mala zajtra vyzerať takto: Hamilton, Stroll, Ocon, Bottas, Raikkonen, Vettel, Massa, Vandoorne, Perez, Kvyat, Magnussen, Ericsson, Wehrlein, Hulkenberg, Verstappen, Sainz, Ricciardo, Palmer, Alonso, Grosjean (už sa nevrátil na trať a jeho čas nedosiahol 107%. Pravdepodobne však dostane výnimku na štart).

res-q-predbezne.jpg

fe11-2.jpg

 

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri