Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Autokros

MMČR autokros Nová Paka

Friday, 21. 10. 2011 - 00:58, Daniel Mandzi   

MMČR autokros Nová Paka

V dňoch 7. a 8. októbra 2011 sa náš tím Damix motorsport stal súčasťou kolotoča závodov Medzinárodných Majstrovstiev Českej republiky v Autokrose. Posledné preteky seriálu hostila Nová Paka svojou traťou v Štikovskej rokli. Na podujatí sa zúčastnilo viac ako 100 pretekárov.

Václav Fiala;img-3652-5.jpg

Počasie tentokrát autokrosu neprialo, pretože celú sobotu pršalo. Naštastie v nedeľu sa počasie umúdrilo a doprialo nám aj trošku slniečka, i keď teplota sa stále pohybovala okolo 6 stupňov nad nulou. Slovensko reprezentovali traja pretekári. V kategórii  junior buggy to bol Adrian Suja, v kategórii D5 Miro Pospíchal s Toyotou Corola a v kategórii D 1600 Igor Škrovina s rovnakým závodným špeciálom, ako sa predstavil na domácej trati v Môlči. Išlo o perfektne pripravenú buggy 1600 s motorom VW z dielne Jiřího Svobodu.

Tibor Szabosi;t2c3164-1.jpg

V dobre obsadenej kategórii nezačal Igor zrovna ideálne. Hneď v prvom meranom tréningu havaroval a poškodil svoj stroj. Vďaka obetavej práci mechanikov sa podarilo bugynu opraviť a mohol absolvovať aj druhý meraný tréning. V oboch tréningoch sa pohyboval na chvoste svojej kategórie. Situáciu  zhodnotil nasledovne: " Kedže som dnes v bugyne sedel druhý krát v živote, na tak náročnej trati ako je Nová Paka, nehovoriac o blate, ktoré na nej bolo, som si proste na viac nemal. "

Václav Fiala;img-3867-2.jpg

V sobotu sme absolvovali prvú sériu kvalifikačných rozjázd, Igor štartoval z poslednej rady a do cieľa došiel na 8. mieste. Pri rozhovore v sobotu večer konštatoval že trať aj počasie mu dali poriadne zabrať, no ani na moment ho neopustilo odhodlanie v nedeľu zabojovať o lepšie umiestnenie. Podľa jeho slov, ak by sa mu podarilo skončiť v celkovom poradí do piateho miesta, pokladal by to pri konkurencii takých pretekárov ako sú majster Európy Nosálek, majster ČR Jánoš, ale aj Pospíšilík, Sekanina, Svoboda ... za mimoriadny úspech.

Václav Fiala;img-4002-4.jpg

V nedeľu trať jemne uschla a Igor v druhej rozjazde po chybe v poslednom kole došiel do cieľa na 7. mieste. Pred treťou rozjazdou bola trať už pomerne suchá, ale za to poriadne rozbitá. Igorovi tento povrch svedčil oveľa viac ako blato a cieľ preťal na 4. mieste. Výsledky z rozjázd mu stačili na 6. miesto na štartovom rošte a nie veľmi výhodnú 3 radu na štarte. Po nevydarenom štarte predviedol bezchybnú a odvážnu jazdu, keď postupne predbehol 3 súperov a došiel do cieľa na nádhernom 4 mieste.

Tibor Szabosi;t2c3503.jpg

Igorove krátke zhodnotenie : "Po sobote som sa necítil dobre. Vôbec som nepoznal trať, ktorá bola naviac totálne pokrytá blatom. Mal som problém udržať bugynu na trati, nie to ešte závodiť. Po sobote mi svojim prístupom a radami hodne pomohli  obaja Svobodovci za čo im ďakujem. V nedeľu trať vyschla. Aj som ju aspoň trošku spoznal a začal som závodiť,  nielen sa voziť. Konečné štvrté miesto je pre mňa, ako začiatočníka v kategórii buggy pri dannej konkurencii, veľmi slušný a cenený úspech. Touto cestou chcem poďakovat za podporu mojej manželke Erike, synovi Hugovi s kamarátom Vladkom, Borisovi Falťanovi  a všetkým, ktorí mi držali palce."

Konečné výsledky najdete TU.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri