Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Motocross

Mladík Levi Sherwood sa stal novým šampiónom Red Bull X-Fighters

Saturday, 06. 10. 2012 - 17:40, Alexa Szafianová   

Mladík Levi Sherwood sa stal novým šampiónom Red Bull X-Fighters

Všetko dobré sa raz skončí a tak je to aj so sériou Red Bull X-Fighters 2012. V rámci poslednej zastávky sa 12 top jazdcov Freestyle Motokrosu stretlo na Cockatoo Island v Sydney s tým, že šancu na celkovú výhru mali 4 z nich. Najlepšie si to však nastavil Levi Sherwood, ktorý vyhral piatkovú kvalifikáciu. Jeho najbližší súper Tom Pagés musel prejsť prvým kolom, aby sa do štvrťfinále vôbec dostal.

xfw-aus-life-os-0399-island.jpg

Napriek tomu, že u protinožcov je typické slnečné počasie, tentokrát mali jazdci podmienky poriadne sťažené. Fúkal silný vietor a ešte k tomu sa pridal aj dážď, čo sa odzrkadlilo aj na kvalite trate a prázdnych sedadiel v hľadisku. Diváci, ktorí i napriek nie najlepšiemu počasiu zavítali na austrálsku zastávku X-Fighters, boli svedkami jednej z najlepších kôl tohto roku.

Minuloročný víťaz z Austrálie Josh Sheehan sa zotavil z vážneho zranenia, kedy si pri skoku do molitanu zlomil väz, predviedol Double Backflip ako keby to bola tá najjednoduchšia vec na svete. I napriek tomu, že Dany Torres je víťazom minuloročnej sezóny, cez Sheenyho sa nedostal a svoj titul neobhájil.

xfw-aus-shee-mw-0872-sheeny-double.jpg

Ďalší šialený kúsok predviedol Jackson Strong. Svoju štvrťfinálovú jazdu odpálil perfektným Frontflipom, za ktorý dostal aj ocenenie Najlepší Trik (Best Move). Taka Higashino tiež patrí medzi tých jazdcov, ktorí sa neboja skákať tie najšialenejšie triky. Tentokrát však ho zradili poveternostné podmienky. Už hneď pri prvom triku prišiel škaredý pád. Podľa informácií utrpel len otras mozgu a mal by byť v poriadku.

00aa2-9398-tom-volt.jpg

Tretiu štvrťfinálovú dvojicu tvorili Tom Pagés a Eigo Sato. Tom vo svojej jazde predviedol tri neuveriteľné triky a to Flair, Volt a 360. Japonec Sato po kvalifikácii nebol na tom zdravotne najlepšie a v tých podmienkach nechcel riskovať. Asi po troch trikoch to vzdal a prenechal postup Tomovi.

Posledné štvrťfinálové jazdy patrili čerstvému oteckovi Cameronovi Sinclairovi a Levi Sherwoodovi. Cameron tiež predviedol o stupeň lepší Flair and na Sherwooda to aj tak nestačilo. Mladý Novozélanďan má neuveriteľné prevedenia. Nie nadarmo sa špekuluje, či nemá náhodou kosti z gumy.

0aa2-9644-sherwood-turntable.jpg

Semifinálové jazdy boli plné tých najlepších trikov. Sheehan opäť predviedol Double Backflip, Jackson dal Frontflip, ale ani to im na postup do finále nestačilo. Sheehan mal aj menšie problémy počas jazdy, kedy sa takmer zranil.

Finále sa odohralo medzi adeptmi na celkové víťazstvo. Bolo vidno, že myšlienka na víťazstvo sa pohrala v Pagésom v jeho neprospech. Spravil malú chybu počas predvádzania Voltu. Tá chyba ho natoľko vyviedla z miery, že potom prichádzala jedna chyba za druhou. Tým pádom mal Levi jednoduchú situáciu. Zajazdil perfektnú jazdu a stal sa nielen víťazom austrálskej zastávky ale aj celkovým šampiónom roku 2012.

000xfw-aus-awar-sm-0248-top-3.jpg

Výsledky Red Bull X-Fighters Sydney:

1.       Levi Sherwood (NZL)

2.       Tom Pagès (FRA)

3.       Josh Sheehan (AUS)

4.       Jackson Strong (AUS)

5.       Eigo Sato (JAP)

6.       Taka Higashino (JAP)

7.       Dany Torres (ESP)

8.       Cameron Sinclair (AUS)

9.       Blake Williams (AUS)

10.   Javier Villegas (CHL)

11.   Todd Potter (USA)

0xfw-aus-torr-sm-5328-torres-seatgrab.jpg

00xfw-aus-stro-al-9002-jacko-frontflip.jpg

000xfw-aus-page-al-2287-tom-flatliner.jpg

0000xfw-aus-awar-sm-5760-best-move.jpg

0000xfw-aus-sinc-al-9002-cam-flair.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri