Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Miro Konôpka celkovo druhý v triede AM v International GT Open

Wednesday, 24. 10. 2018 - 11:42, Public relations   

Miro Konôpka celkovo druhý v triede AM v International GT Open

Posledné preteky sezóny seriálu International GT Open priniesli radosť aj slovenskému motoršportu. Miro Konôpka môže po dlhej a náročnej sezóne sláviť 2. miesto v konečnom hodnotení kategórie AM.

 

kkk.jpg

Hoci 56-ročný pretekár na okruhu Catalunya pri Barcelone na trati chýbal, preteky so záujmom sledoval z domu, kde sa zotavuje po operácii pravého ramena. „Pred pretekmi som bol na 2. mieste v našej triede, no tesne za mnou bol Brazílčan Márcio Basso, ktorý skončil v tomto seriáli a triede vlani druhý. V sobotu získal 4 body, čím sa mi priblížil na rozdiel troch bodov. V nedeľu však havaroval v 1. kole a bolo to jasné," popísal vývoj pretekov Miro Konôpka.

kk.jpg

„Teší ma tento celkový výsledok. Po zisku titulu Majstra Slovenska vo vytrvalostných pretekov som sa dokázal umiestniť aj v tomto výborne obsadenom šampionáte. V našej triede AM štartovalo 25 jazdcov, nám sa podarilo vyhrať na Paul Ricarde, trikrát sme boli druhí, päťkrát tretí. Chcem sa poďakovať Konstantinsovi Calkovi, Darrenovi Burkeovi a Zdenovi Mikuláškovi, ktorí boli mojimi tímovými kolegami, že pomohli môjmu tímu ARC Bratislava dobre reprezentovať Slovensko v silnej medzinárodnej konkurencii."

k-4.jpg

Konôpka záver európskej časti sezóny vynechal, keďže musel absolvovať operáciu ramena. Rekonvalescenciu by mal stihnúť do začiatku Asian Le Mans Series, kde opäť zabojuje o miestenku na 24h Le Mans. Prvé preteky sa idú na konci novembra v čínskom Šanghaji a štartové pole je oveľa početnejšie a kvalitnejšie ako v posledných rokoch.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri