Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Iné

Minarovič s novou spolujazdkyňou

Wednesday, 11. 03. 2020 - 18:15, Ľuboš Kašický   

Minarovič s novou spolujazdkyňou

Popradský TATRY RACING tím mieri do moravskej Kopřivnice, aby v rámci prípravy na slovenskú sezónu automobilových súťaží absolvoval predsezónny test 2020 Hobby Rally Sprintu.

 

Hobby Rally Sprint je česká séria nižšej úrovne, ktorú môžeme prirovnať azda k slovenskej sérii Motorsport Rally Cup (MRC). Ročne organizuje približne šesť súťažných dní, kde si posádky môžu zajazdiť za podmienky dodržania základných technických pravidiel a za relatívne nízke náklady. Podobne ako vlani, aj v tomto roku sa organizátori rozhodli otvoriť sezónu prológom na Polygóne Tatra v Kopřivnici. Aj slovenským súťažným posádkam dobre známa uzatvorená trať je teraz pripravená na 7,5 kilometrovom úseku, ktorý sa pôjde hneď šesťkrát. Jazdí sa v sobotu 14.marca 2020 a prvé vozidlo sa vydá na trať o deviatej hodine ráno.

Tibor Szabosi;ac7i0635.jpg

Popradský TATRY RACING tím vysiela na Moravu posádku Tomáš Minarovič a Romana Rišpanová s vozidlom Mitsubishi Lancer Evo IX. „Samozrejme, že Polygón v Kopřivnici poznám. Už som tam jazdil a aj terajšie rozloženie rýchlostnej skúšky vyzerá veľmi zaujímavo. Na sedadle spolujazdca vystrieda Luciu a Zuzku, ktoré majú iné povinnosti, tentoraz skúsená Romana Rišpanová,“ vraví sympatický Bánovčan, ktorý potrebuje najazdiť pred štartom hlavnej slovenskej sezóny cenné kilometre na trati. „Moja sezóna začala až v Krásnohorskom Podhradí a cítim, že potrebujem znova získať istotu za súťažným volantom. Veľmi sme preto uvítali možnosť štartovať teraz v Kopřivnici, kde sa mimochodom pôjde v apríli aj ďalší podnik slovenského Motorsport Rally Cupu.“

Tibor Szabosi;ac7i1092.jpg

Práve Motorsport Rally Cup (MRC) je pre mladý popradský tím jednou z priorít rozbiehajúcej sa sezóny 2020 a potom, ako vynechajú úvodné podujatie slovenského rely šampionátu vo Valašskom Meziříčí, bolo potrebné nájsť ďalšie možnosti odjazdiť čo najviac ostrých súťažných kilometrov. „Na našom stretnutí celého tímu počas pretekov pod hradom Krásna Hôrka sme si spolu s tímom stanovili priority sezóny a zadefinovali predbežný itinerár roka 2020,“ prezrádza šéf tímu TATRY RACING, Vlado Chovan. „Nechcem však príliš predbiehať a zatiaľ môžem povedať iba to, že v najbližšej dobe máme naplánovaný aprílový štart v MRC, a určite sa chceme objaviť aj na štarte druhého podniku Majstrovstiev Slovenska, ktorý sa bude jazdiť na našej domácej pôde pod Tatrami. Všetko ostatné povieme, až príde správny čas. Do Kopřivnice teraz mohol Tomáš Minarovič, ktorý má rozhodne v MRC najvyššie ambície a odjazdené kilometre zvýšia jeho pripravenosť na sezónu. V tíme vládne výborná atmosféra a veríme, že našimi výsledkami dokážeme potešiť našich partnerov aj našich fanúšikov. Prosím, držte nám palce.“

Tibor Szabosi;asfr8877-1.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri