Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Miloň a Dubóczi na Jahodnej prekvapovali samých seba

Wednesday, 24. 05. 2017 - 06:20, Public relations   

Miloň a Dubóczi na Jahodnej prekvapovali samých seba

Jantár Team má za sebou ďalšie preteky automobilov do vrchu. V tomto príde zaradené do Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu, pričom na ich štart sa postavili obaja jazdci tímu.

Ako sme vás už pred pretekmi informovali, Ján Miloň spoločne s BMW Z4 GT3 prišiel na Jahodnú pri Košiciach takmer priamo z pretekov európskeho šampionátu v Španielsku, Jaro Dubóczi zase z poľskej Zaluže. Samozrejme dlhé cestovanie a únava boli viac vidieť na Janovi Miloňovi. Ten sa v sobotu cítil poriadne unavený.

Tibor Szabosi;c30i4595-4.jpg

„Musím sa priznať, že únava na mňa poriadne doľahla. Predsa len, za posledné dva víkendy som absolvoval preteky v Portugalsku a Španielsku, najazdil som aj s mechanikmi tisícky kilometrov, málo som spal a fakt už cítim únavu. Napriek tomu sa mojim mechanikom podarilo vyprovokovať ma počas soboty k dobrému výkonu," vysvetľoval Ján Miloň po dojazde v sobotu, keď mu v absolútnom poradí Majstrovstiev Slovenska patrilo štvrté miesto absolútne, druhé miesto v kategórii 1, ale aj víťazstvo v triede GT.

Tibor Szabosi;c30i7066-3.jpg

U druhého člena Jantár Teamu, čiže Jaroslava Dubócziho, jazdiacom na Seate Leon Supercopa fungovalo všetko tak ako malo a Jaro sa od jazdy k jazde neustále zlepšoval. Po sobotných pretekoch mu patrilo druhé miesto v triede E1+2000/2WD, ale aj pätnásta priečka absolútneho poradia. „Som sám so sebou spokojný. Podarilo sa mi zrýchliť oproti minulému roku od dve sekundy, čo je super. Celý tím odviedol perfektnú robotu a aj touto formou by som im rád poďakoval," zhodnotil Jaro Dubóczi sobotné preteky.

Tibor Szabosi;c30i4138.jpg

Nedeľné preteky sa konali opäť za pekného slnečného, aj keď trochu veterného počasia. V pláne bola jedna tréningová jazda a dve súťažné. Už v prvej z nich sa podarilo Jánovi Miloňovi zajazdiť výborný čas na hranici 2:05 minúty. V druhej jazde sa ešte zlepšil a v cieli bol so svojim výkonom nadmieru spokojný. Bodaj by aj nie, veď domov si odniesol poháre za druhé miesto v kategórii 1 a víťazstvo v triede GT, či už na Slovensku, ale aj v rámci FIA Intenational Hill Climb Cup: „S dnešným dňom som maximálne spokojný. Podarilo sa mi zase zlepšiť čas, v druhej jazde som dokonca dl 2:04 čo je naozaj super. So Škodou Fabia som tu robil čas 2:10. Teší ma, že dokážem s dvojkolkou držať krok s kopcovými špeciálmi, ktoré majú navyše pohon všetkých kolies. Trošku ma mrzí tá rozbitá trať, to môjmu autu vôbec nesedí, ale zvládli sme to."

Tibor Szabosi;c30i6031-6.jpg

Rovnako výborný výkon aj v nedeľu podal aj Jaro Dubóczi. Tomu sa podarilo dojazdiť do cieľ na rovnakom mieste ako v sobotu, čiže druhom mieste v triede, teraz však jeho strata na víťaza bola už iba necelú sekundu. V druhej súťažnej jazde dokonca urobil Jaro najlepší čas v triede. „Som nadmieru spokojný. Poriadne som zatlačil na pílu a čo asi najviac teší, že som v druhej jazde urobil lepší čas ako môj konkurent Maťo Juhás. Myslím, že to bude ešte veľmi zaujímavá sezóna," dodal Jaroslav Dubóczi záverom.

Tibor Szabosi;asf-6681.jpg

Oboch jazdcov Jantár Teamu by sme mali opäť sledovať priamo v akcii už začiatkom mesiaca jún na pretekoch v Šternberku.

Jantár Team, M. Majláth

jantarpartneri.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri