Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Mikkelsen utiekol od Citroënu k Hyundaiu!!!

Tuesday, 05. 09. 2017 - 15:47, Ľuboš Kašický   

Mikkelsen utiekol od Citroënu k Hyundaiu!!!

Dnes popoludní preletela wrc svetom oficiálna správa tímu Hyundai, ktorá obyčajného fanúšika príjemne prekvapila.

 


Hyundai Motorsport oznámil, že v posledných troch podnikoch majstrovstiev sveta 2017 bude v jeho farbách štartovať nórska posádka Andreas Mikkelsen so spolujazdcom Andersom Jaeger-Synnevaagom. V Španielsku nahradí Haydona Paddona a vo Walese a Austrálii by to mal byť Dani Sordo, čo však ešte nie je potvrdené.

Copyright manufacturer;ro17wrc11ger782.jpg

„Táto dohoda sa nerodila ľahko," vraví šéf tímu Michel Nandan. „Rozhovory s Andreasom trvali už od jeho odchodu z Volkswagenu, no my sme mu nemali čo ponúknuť, kým sme mali zaviazaných troch pilotov. Avšak po posledných výsledkoch sme mohli prehodnotiť situáciu a znovu otvoriť rozhovory s našimi posádkami. Vítam teda Andreasa a Andersa v našom tíme už pre španielsku súťaž, kde doplní Thierry Neuvilla a Dani Sorda. O zložení pre Wales a Austráliu vás ešte budeme informovať."

Copyright manufacturer;rppa2017011419.jpg

Mikkelsen vlani vo Volkswagene dokázal svoje kvality a potvrdil ich aj počas štartov za Škodu Motorsport v úvode sezóny, ako aj na troch štartoch za Citroën, keď v Nemecku doviezol druhé miesto. „Veľmi sa radujem, že sa môžem pripojiť k tímu Hyundai Motorsport a odjazdiť zvyšné tri súťaže v tíme WRC," priznáva otvorene nórsky pretekár. „Hyundai i20 Coupe som si mohol vyskúšať už začiatkom roka na šotoline a mal som z auta naozaj veľmi dobrý pocit. Myslím, že si na neho rýchlo zvyknem a budem schopný pomôcť tímu v Pohári konštruktérov."

Po tomto oznámení sa teraz očakáva, že Andreas Mikkelsen by sa mal objaviť aj v jazdeckej zostave na nasledujúcu sezónu 2018.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri