Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Mikkelsen, Ogier a Meeke. Také je poradie po 1.etape v Španielsku

Friday, 06. 10. 2017 - 20:58, Ľuboš Kašický   

Mikkelsen, Ogier a Meeke. Také je poradie po 1.etape v Španielsku

Na šotoline sa dnes navystrájali Severania. Zajtra sa však „prezúva" na asfalt a všetko bude ešte brutálnejšie.


Včerajší shakedown ešte trochu zatieňovali špekulácie okolo budúcnosti Ogiera, ktorý sa zatiaľ stále nedohodol na zmluve na nasledujúcu sezónu, ako aj fámy o návrate Sebastiena Loeba, ktorý by sa vraj mal objaviť už na januárovej rely Monte Carlo vo farbách svojho starého tímu Citroen. Samozrejme, že nič nie je potvrdené a v súvislosti s Loebom je jasné, že nevynechá ani Dakar (končí iba tesne pred Monte Carlom) a ani svetový šampionát v Rallycrosse, kde má zmluvu s Peugeotom. Šéf Matton však aj naďalej tvrdí, že buď s Loebom, alebo nič. Teda, že nikoho iného nehľadá. A stačiť by mu malo aj keby Loeb odjazdil len niekoľko súťaží sezóny 2018.

Copyright manufacturer;2017spain-hem-086.jpg

Dnes sa však začal už úplne iný deň. Špekulácie a dohady o budúcnosti odišli do ústrania a na trati sa rozohrala partia o cenné katalánske body. Najlepšie vyštartoval nabudený Ott Tänak (ford), ktorý bojuje o svoju hviezdnu budúcnosť. Estónec vyhral úvodnú eresku a vo vysokom tempe viedol aj po RS2. Na trojke však chytil defekt a stratil rytmus. „Popoludnie mi nevyšlo. Navyše nám odchádzali brzdy," vysvetľoval v cieli etapy v ktorej finišoval na štvrtom mieste.

Copyright manufacturer;gm201712028.jpg

39 kilometrov dlhá Terra Alta, so striedaním asfaltu a šotoliny, však rozdala karty. Tie najlepšie vytiahol Andreas Mikkelsen s hyundaiom, ktorý dnes síce zajazdil najrýchlejšie iba na tomto úseku, no konštantným výkonom si priebežné vedenie udržal až do cieľa etapy. Nedal sa rozhodiť ani dobiedzajúcim Ostbergom, ktorý figuroval po štvorke o tri desatiny s lepším časom. Na viac sa však jeho krajan nezmohol a na poslednom úseku sa „stratil v prachu" a prepadol sa na piate miesto.

Copyright manufacturer;2017spain-sv-119.jpg

To naopak hore sa posúval Sebastien Ogier, ktorý začal deň s rešpektom. Postupne sa však pretlačil bezchybne na druhé miesto za Mikkelsena. „Očakával som väčšiu stratu po prvej etape," netajil Francúz. „Pre mňa je dôležité, že som v cieli pred svojimi hlavnými rivalmi v boji o titul. Pred Neuvillom aj Tänakom."

Copyright manufacturer;20170121243al.jpg

A práve od Thierry Neuvilla sa dnes čakalo viacej. Kandidát na titul však začal ešte vlažnejšie, ako Ogier. „Počas etapy sme menili nastavenie diferenciálu. Nastavenie nás dnes naozaj poriadne miatlo," čudoval sa Belgičan, ktorý stráca síce „iba" 12 sekúnd, no nocuje až siedmy a zmätení sú tak aj jeho fanúšikovia.

Copyright manufacturer;2017spain-hem-099.jpg

Pekne sa snaží Kris Meeke na svojom citroene C3, ktorý si dnes dával pozor, aby neurobil chybu a dve rýchlostné skúšky dokonca vyhral! Na konci etapy je tak na treťom mieste len tri sekundy za lídrom Mikkelsenom a my budeme zvedaví, či vo svojej koncentrácii vydrží až do cieľa, alebo či to znova pokazí svojou horúcou hlavou.

Copyright manufacturer;gm201712027.jpg

Šotolina dnes teda niektorých poriadne potrápila. Dokonca až tak, že sa podaktorí aj sťažovali na hlbokú a mäkkú šotolinu. Zajtra to však bude celkom iné a vyhovárať sa už nebude na čo. Zajtra sa prechádza na asfalt. Poradie sa určite pomení a šotolinová výhoda Severanov pominie. Čaká nás sedem úsekov a dva (teda 2x2) majú cez dvadsať kilometrov. Začne sa lámať chlieb. Kto ich urobí najmenej chýb? Štartuje sa znova ráno o ôsmej a končí podvečerným diváckym krátkym úsekom priamo v Salou.

Výsledky po prvej etape:
1. A. Mikkelsen A. Jaeger Hyundai i20 Coupe WRC 1:11:56.3
2. S. Ogier J. Ingrassia Ford Fiesta WRC +1.4
3. K. Meeke P. Nagle Citroën C3 WRC +3.0
4. O. Tänak M. Järveoja Ford Fiesta WRC +6.3
5. M. Østberg T. Eriksen Ford Fiesta WRC +7.1
6. D. Sordo M. Martí Hyundai i20 Coupe WRC +10.8
7. T. Neuville N. Gilsoul Hyundai i20 Coupe WRC +12.8
8. J. Hänninen K. Lindström Toyota Yaris WRC +33.6
9. S. Lefebvre G. Moreau Citroën C3 WRC +1:02.2
10. E. Lappi J. Ferm Toyota Yaris WRC +1:05.5
...

hy00.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri