Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Miki Čambal získal na Jankovom vŕšku dva majstrovské tituly

Tuesday, 07. 09. 2021 - 19:04, Miroslav Majláth   

Miki Čambal získal na Jankovom vŕšku dva majstrovské tituly

Sezóna Medzinárodných majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu 2021 sa nezadržateľne chýli k záveru a tak sa už v predstihu „rozdávajú“ aj prvé majstrovské tituly.

 

Tibor Szabosi

Jedným z tých, ktorým sa podarilo v predstihu získať hneď dvojicu majstrovských titulov je aj Miki Čambal reprezentujúci bratislavský RS Team na vozidle Citroën Saxo VTRS. Na predposledných pretekoch tohtoročnej sezóny Medzinárodných majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu, ktoré sa konali v rámci podujatia Autopola Jankov vŕšok 2021 dokázal vo veľmi silnej konkurencii Miki dojazdiť v sobotu na druhom a v nedeľu na prvom mieste v skupine 5. Toto umiestnenie mu už v predstihu zabezpečilo majstrovský titul v slovenskom medzinárodnom šampionáte. Pri pohľade na Majstrovstvá Slovenska pretekov automobilov do vrchu navyše Miki Čambal bral dve víťazstvá v triede 5a, čo mu zabezpečilo aj titul slovenského majstra. A aby toho nebolo málo, vzhľadom na fakt, že preteky v Ústí nad Orlicí boli zrušené, Miki získal aj český majstrovský titul v skupine 5, ale triede 5a.

Tibor Szabosi

„Trať na Jankovom vŕšku bola tohto roku extrémne šmykľavá a to znamenalo, že všetci sme jazdili o niečo pomalšie časy. V mojom prípade to bolo v sobotu na hranici dve a pol až tri sekundy oproti minulosti. V nedeľu to už bolo o čosi lepšie. So svojim výkonom som nadmieru spokojný, v sobotu som si zabezpečil zisk majstrovského titulu v triede 5a, v nedeľu som víťazstvom v skupine 5 potvrdil aj medzinárodný majstrovský titul. Ak k tomu pripočítame dvojicu českých titulov, som nadmieru spokojný. Musím však povedať že to vôbec nebolo jednoduché, štartová listina bola poriadne plná a súboje neskutočne tesné. Rád by som poďakoval RS Teamu a partnerom InterCars a Liqui Moly za podporu, mechanikovi za výbornú prípravu auta, kolegom v depe za neskutočné zážitky počas celej sezóny a samozrejme mojej rodine, ktorá ma nielenže podporuje, ale má aj so mnou strpenie a pochopenie,“ zhodnotil Miki Čambal po pretekoch.

Tibor Szabosi

Slovenská kopcová sezóna ešte pokračuje o dva týždne posledným kolom, ktoré sa bude konať v poľskej Korczyne, tu sa však už Miki Čambal na štart nepostaví.

Tibor Szabosi

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri