Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Miki Čambal uhral v Šternberku druhé miesto v triede

Wednesday, 05. 06. 2019 - 13:03, Public relations   

Miki Čambal uhral v Šternberku druhé miesto v triede

Neskutočne teplé počasie, ale aj dlhé čakania a poriadne zaolejovaná trať. Toto všetko si počas nedeľného štvrtého kola užili účastníci tohtoročných slovenských kopcových majstrovstiev. Medzi nimi aj Miki Čambal.

Podujatie 39. Ecce Homo Šternberk 2019 sa do Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu zaradilo ako štvrté kolo seriálu. Samozrejme, ako už je dlhé roky zvykom, podujatie v Šternberku hostilo aj seriál FIA European Hill Climb Championship, FIA Historik Hill Climb Championship a samozrejme české majstrovstvá. Ak vezmeme všetky spomínané preteky, súhrn jazdcov na trati sa vyšplhal na takmer dve stovky. Napriek tomuto vysokému počtu jazdcov, v sobotu dvojica tréningových jázd skončila už o pol tretej popoludní.

Tibor Szabosi;c30i2519-22.jpg

Nedeľa, keď sa konala dvojica súťažných jázd, ktorých súčet mal určiť aj záverečné poradie, to bol úplne iný príbeh. Okrem vysokých teplôt ktoré sužovali nielen divákov v okolí trate, ale hlavne samotných pretekárov, či organizátorov. A práve poslední menovaní sa poriadne zapotili aj pri odstraňovaní množstva oleja, ktorý vytiekol po technických poruchách na trať. Tieto časté prerušenia nakoniec posunuli koniec pretekov až na siedmu hodinu večer.

Tibor Szabosi;c30i4380-15.jpg

„Musím povedať, že takéto dlhé preteky som asi ešte ani nezažil. Organizátor sa síce snažil odstraňovať uniknutý olej veľmi rýchlo, ale aj tých vytečených vozidiel bolo neúrekom. Ecce Homo je svojimi 7800m jedinečná, rýchla trať. Jazdiť tu je obrovský zážitok. So svojim výkonom som spokojný, oproti môjmu najrýchlejšiemu času z minulosti som sa zlepšil o tri sekundy a som naozaj rád, že stále dokážem zrýchľovať. Chalani v triede zapracovali na autách, majú silné motory a v sezóne nás čaká boj o každý bod”  povedal Miki Čambal.

Tibor Szabosi;c30i3573-12.jpg

Majstrovstvá Slovenska pretekov automobilov do vrchu 2019 pokračujú opäť počas štvrtého júnového víkendu v Ožďanoch.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri