Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Miki Čambal smeruje do Braga na FIA Masters 2021

Friday, 24. 09. 2021 - 15:19, Miroslav Majláth   

Miki Čambal smeruje do Braga na FIA Masters 2021

V portugalskom meste Braga sa počas druhého októbrového víkendu stretnú víťazi národných šampionátov pretekov automobilov do vrchu jednotlivých ASN, ale aj FIA , či Cupu na podujatí FIA MASTERS.

 

Tibor Szabosi;ac7i2033-4.jpg

V roku 2014 vzniklo na základe rozhodnutia svetovej federácie motoristického športu podujatie FIA Hill Climb Masters. V rámci tohto podujatia medzi sebou bojujú jazdci, ktorí sa stali víťazmi národných šampionátov jednotlivých ASN, seriálov FIA, či Cupu. Boje pritom prebiehajú nielen v individuálnom umiestnení, ale aj v rámci súťaže Nations Cup, čiže v Pohári národov. Tu sú z každej krajiny nominovaní štyria jazdci, ktorí sa snažia v akejsi jazde pravidelnosti dosiahnuť čo možno najzhodnejší dosiahnutý čas. Už pri druhom ročníku súťaže NAtions Cup, ktorý sa konal v roku 2016 v moravskom Šternberku, odchádzalo Slovensko ako víťaz. A práve v Nations Cupe bude Slovensko v portugalskej Brage reprezentovať aj Miki Čambal na vozidle Citroën Saxo VTRS.

Tibor Szabosi;asr66672-2.jpg

„Som naozaj veľmi šťastný, že som bol nominovaný na toto prestížne podujatie. Samozrejme som si to musel celoročnými výsledkami zaslúžiť, napriek tomu by som chcel poďakovať Slovenskej asociácii motoristického športu za prejavenú dôveru. Na základe rozhodnutia tímového kapitána, ktorým je Vlado Hybáček, sme boli vybratí štyria jazdci, ktorí sa zapoja do súťaže Nations Cup. Vlado nám navyše pomáha s množstvom veci, v podstate navrhol a vybavil aj kompletnú logistiku prepravy na preteky. Naše pretekárske vozidlá pôjdu do portugalského mesta Braga kamiónom a my, aj naši mechanici letecky. Je pre nás naozaj veľká pocta reprezentovať na takomto prestížnom podujatí nielen Slovenskú republiku, ale aj mojich osobných partnerov, čiže Inter Cars, MotoIntegrator, Racing-shop.sk, Liqui Moly cz/sk. Určite sa budeme všetci snažiť dosiahnuť čo možno najlepší výsledok. Držte nám všetci palce,“ povedal Miki Čambal.

Tibor Szabosi;asr64481-3.jpg

Podujatie FIA MASTERS HILL CLIMB 2022, sa bude konať v portugalskom meste Braga v dňoch 9. – 10.10.2022. Tak ako sme už spomínali, jazdci z celej Európy budú bojovať o čo najlepší výsledok ako jednotlivci, pričom vybrané štvorice z jednotlivých krajín budú navyše bojovať aj o titul najlepšej krajiny v rámci súťaže Nations Cup. O tom, ako sa nielen Mikimu Čambalovi, ale aj slovenskej štvorici darilo vás budeme informovať po ukončení pretekov.

Miro Majláth

Tibor Szabosi;asr65862-1.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri