Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Miki Čambal predviedol na Ostrej Lúke ukážkovú „jazdu pravidelnosti"

Thursday, 13. 09. 2018 - 13:31, Public relations   

Miki Čambal predviedol na Ostrej Lúke ukážkovú „jazdu pravidelnosti

V prípade pretekov do vrchu je možné sledovať výkony jednotlivých jazdcov nielen „na oko", ale aj podľa dosahovaných časov v jednotlivých jazdách a to tak, že jazdec jazdiaci „na hrane" dosahuje takmer rovnaké časy v každej jazde. A presne toto sa darilo Mikimu Čambalovi na Ostrej Lúke.

Tibor Szabosi;c30i6687-15.jpg

Napriek faktu, že Miki Čambal pred posledným kopcovým víkendom tohtoročnej sezóny dosiahol už na desať víťazstiev a jedno druhé miesto, čo mu v priebežnom poradí zabezpečovalo nedostihnuteľné vedenie v triede E1-1600, nechýbal ani na posledných dvoch kolách Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu 2018. Tie sa konali v rámci podujatia Valtec Ostrá Lúka 2018, kde Miki pridal ďalšiu dvojicu víťazstiev, ale všetkých presvedčil o tom, že nič nenechal na náhodu a jazdil naplno aj svojou „jazdou pravidelnosti".

„Bolo to naozaj zaujímavé. V sobotu som dal dve jazdy v časoch 1:29,1 a 1:29,0 minúty a v nedeľu sa mi ich podarilo napodobniť časom 1:29,2 v prvej jazde a 1:29,3 v druhej. Myslím, že k tomu nie je čo dodať a všetkým, ktorí sa vyznajú v motoristickom športe je toto jasné. Čo sa týka celej sezóny, tá bola naozaj výborná. Zo šestnástich pretekov sa mi podarilo vyhrať celkovo dvanásť, jedenkrát som bodoval na druhom mieste, aj to iba o dve desatiny sekundy a troch pretekov som sa nezúčastnil. Lepšiu sezónu som si naozaj nemohol priať. Samozrejme toto by nešlo bez partnerov Racing-Shop.sk tímu, Inter Cars a Liqui Moly a rodiny, ktorým patrí moja veľká vďaka," povedal po posledných pretekoch sezóny Mojmír Čambal.

Tibor Szabosi;c30i7806-12.jpg

Napriek faktu, že slovenská kopcová sezóna už skončila, Miki Čambal sa svoj Citroën Saxo ešte nechystá „zabalzamovať" na zimný spánok. Čaká ho totiž ešte reprezentácia Slovenska na podujatí FIA Hill Climb Masters v talianskom Gubbiu.

„Som naozaj veľmi poctený pozvánkou reprezentovať Slovensko na spomínanom podujatí. Po tom, čo mi hovorili kolegovia, ktorí sa FIA Hill Climb Masters pred dvoma rokmi zúčastnili, sa už neviem dočkať štartu," doplnil Miki Čambal.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri