Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Michael Schumacher má radosť. Mladý kraľuje F3

Monday, 24. 09. 2018 - 12:18, Ľuboš Kašický   

Michael Schumacher má radosť. Mladý kraľuje F3

Uplynulý víkend Mick Schumacher predlžil svoju sériu víťazstiev v F3 už na päť v rade! Pod rakúskym Spielbergom vyhral dva z troch štartov a vyskočil do priebežného vedenia šampionátu.


Na RedbullRingu sa jazdil predposledný podnik tohtoročných Majstrovstiev Európy monopostov F3 a syn Michaela Schumachera pokračoval vo víťaznom ťažení, ktoré začal v úvode mesiaca na Nurburgringu.

spr1-fiaf3-15.jpg

Pod Spielbergom Mick vyjazdil trikrát pole position a dvakrát ho premenil na víťazstvo. O tretie víťazstvo ho pripravil iba slabší štart do posledných nedeľňajších pretekov, kde ho predbehol tímový kolega Rus Robert Schwartzman. Mladý Schumacher tak v skončil druhý.

spr1-podium-fiaf3.jpg

Schumacherov najväčší rival v boji o európsky trón, Angličan Dan Ticktum, predviedol pod tlakom veľmi slabý výkon a pustil Nemca do vedenia v priebežnom poradí ME F3 2018. Do konca šampionátu ostáva už iba jediný podnik (tri preteky) na Hockenheime, no Schumacher teraz vedie so ziskom 329 bodov a náskokom 49 bodov na Ticktuma.

spr1-fiaf3.jpg

O titule medzi jednotlivcami sa teda bude rozhodovať v polovici októbra na nemeckom Hockenheime, no už teraz sa z titulu v šampionáte tímov môže radovať Prema Theodore Racing, ktorá jazdí s motormi Mercedes. Za víťazný tím štartujú okrem Micka Schumachera, ktorý má jednoznačne najväčšiu zásluhu na titule, aj Robert Schwartzman, Ralf Aron, Marcus Armstrong a Guanyu Zhou.

spr3-fiaf3-theodore-racing-champion.jpg

„Bol to ďalší fantastický víkend," radoval sa líder priebežného poradia, Mick Schumacher. „Všetci v tíme sme tvrdo pracovali a odviedli výbornú robotu. Gratulujem tímu k titulu. Ja som svoje posledné preteky stratil na štarte. Potom som však ukázal, že som mal rýchlosť vyhrať aj tento štart. Mám radosť, že som sa dostal do čela priebežného poradia a verím, že udržím svoj náskok a získam titul."

spr2-fiaf3-153.jpg

O výkony mladého Schumachera sa zaujímajú tímy F1 a ani v Mercedese, ani vo Ferrari netaja, že by sa nebránili mať slávne meno znova v kokpite grand prix. Teraz to záleží len na Mickovi, ktorého v nasledujúcej sezóne máme vidieť v F2 a vraj aj v DTM. Niektoré tímy pripustili, že by sa však mohol objaviť tiež v niektorom piatkovom voľnom tréningu F1.

Výsledky: RACE1     RACE2     RACE3      Priebežné poradie ME F3 2018



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri