Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Medzinárodný seriál TCR Europe prichádza na SLOVAKIA RING

Tuesday, 27. 04. 2021 - 13:22, Public relations   

Medzinárodný seriál TCR Europe prichádza na SLOVAKIA RING

Európsky šampionát cestovných vozidiel OMV MAXXMOTION TCR Europe prichádza na okruh SLOVAKIA RING ako prvý významný medzinárodný automobilový seriál tento rok. Trojdňové podujatie rozozvučí náš prvý permanentný autodróm 7.-9. mája aj s bohatou slovenskou účasťou!

2-191.jpg

Úvodné podujatie štvrtého ročníka TCR Europe tak nahradí v kalendári pôvodne plánovaný Svetový šampionát WTCR. Seriál čaká celkovo sedem podujatí, zväčša na slávnych okruhoch Formuly 1. Každý pretekársky víkend ponúka voľné tréningy, dvojdielnu kvalifikáciu a dvoje šprintových pretekov po 35 minút.

Autá špecifikácie TCR sú identické s autami Svetového šampionátu WTCR a nechýbajú tu ani zaujímavé mená. Medzi vyše 20 štartujúcimi sú od samého začiatku seriálu aj Slováci: Maťo Homola tento rok štartuje za slovenský tím Janík Motorsport a opäť na Hyundai i30 N TCR s max. výkonom 350 k. Až tri autá postaví na štart slovenský tím Brutal Fish Martina Rybu, ktorý kombinuje pozíciu šéfa tímu a pretekára, a to s vozidlami Honda Civic Type R FK7 TCR.

3-141.jpg

Pestrú paletu vozidiel s výborným zvukom motorov dopĺňajú skvelé Hyundai Elantra N TCR, Audi RS 3 LMS, CUPRA Leon Competición či Peugeot 308 TCR.

Preteky TCR Europe patria medzi najakčnejšie seriály kapotovaných vozidiel. Skvelú zábavu si napriek uzavretým bránam môžu fanúšikovia užiť pri živých televíznych prenosoch na internete vybraných TV staniciach.

4-113.jpg

Súčasťou víkendu je aj množstvo podporných seriálov ako TCR Eastern Europe, ESET Cup Series (TC do 2l, GT + LMP) s Clio Cup Bohemia, Mazda MX-5 Cup a Twingo Cup.

Podujatie je plánované v súlade s aktuálne platnými protipandemickými nariadeniami vlády SR pre organizovanie hromadných športových podujatí bez diváckej účasti. Pre zástupcov vybraných médií je nutná akreditácia vopred, najneskôr do 4.5.2021.

1-225.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri