Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

McLaren sa spojil so Chevroletom

Saturday, 08. 12. 2018 - 18:18, Ľuboš Kašický   

McLaren sa spojil so Chevroletom

O tom, že Fernando Alonso chce štartovať v 500-míľovke na Indianapolis vieme rovnako dobre, ako to, že mu dal McLaren požehnanie a dokonca pre neho pripraví auto. Ale...

 

Ale nevedeli sme ďalšie detaily, ktoré McLaren postupne vynáša na svetlo. Pred časom oznámili, že pre projekt INDY postavili samostatnú skupinu a jej šéfom bude Bob Fernley, ktorý bol svojho času jedným zo šéfov v tíme Force India. Teraz sme sa zasa dozvedeli, že v McLarene dohodli na dodávkach motorov od Chevroletu.

mclaren-indy.jpg

Tu si treba povedať, že za oceánom sa v IndyCar o dodávky motorov delia Honda a Chevrolet (Chevy). Tím Andretti Autosport, ktorý bude aj teraz pomáhať s prípravou, jazdí s motormi Honda. Po nie najlepšom rozchode s Hondou však McLaren už nechce jazdiť ani za oceánom s japonskými motormi a tak prišla na rad druhá možnosť – Chevy.

alo02.jpg

Ešte si pamätáme, že pri minulom pokuse musel Fernando Alonso na Indianapolise odstúpiť z prvého miesta pätnásť kôl pred koncom práve pre poruchu motoru Honda. Tentoraz veria, že sa to opakovať nebude. Chevy sa do série IndyCar vrátilo pred siedmimi rokmi a používa 2.2 litrový šesťvalec. Z doterajších 118 štartov vyhral 73 pretekov a piloti na ňom získali šesť titulov.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri