Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

McLaren potvrdil Carlosa Sainza juniora!

Thursday, 16. 08. 2018 - 14:18, Ľuboš Kašický   

McLaren potvrdil Carlosa Sainza juniora!

Ešte ani nevychladol náš dopoludňajší článok, keď mi o pár hodín neskôr naskočil mail od McLarenu. Britský tím zahadzuje všetky špekulácie a potvrdzuje, že Carlos Sainz sa stáva novým pilotom tímu.

 

Iba 23-ročný syn slávneho rely šampióna bude v budúcej sezóne štartovať v tíme McLaren Renault, kde nahradí odchádzajúceho Fernanda Alonsa. Britský tím dnes popoludní potvrdil, že so Španielom podpísali viacročný kontrakt. (Podľa britských zdrojom na roky 2019 a 2020 s opciou na ďalšie dva roky).

Martin Trenkler;d6b1942.jpg

„Sme veľmi radi, že sa Carlos pripojí k nášmu tímu," vyjadruje sa Zak Brown. „Považujeme ho za jedného z najlepších v nastupujúcej novej generácii pilotov F1. Už vo svojich 23 rokoch Carlos prináša mnoho skúseností, ktoré môžu byť užitočné pre McLaren aj Renault. Nie je žiadnym tajomstvom veľké priateľstvo medzi Carlosom a Fernandom a veríme, že v kokpite po Fernandovi u nás vyrastie ďalšie veľké meno histórie formuly jeden."

sainz-jr-1.jpg

Pochopiteľne nemôžu chýbať ani slová vďačnosti zo strany Španiela. „Som rád, že môžeme konečne potvrdiť môj prestup k tímu McLaren od nasledujúcej sezóny," vraví mladý Sainz. „Vždy som bol veľkým fanúšikom McLarenu a je pre mňa nesmiernou cťou, že sa teraz môžem zaradiť medzi veľké mená histórie F1, ktoré jazdili za McLaren. Veľká vďaka patrí aj Fernandovi za jeho podiel na tomto prestupe a dúfam, že budem schopný v McLarene nadviazať na to, čo Fernando urobil pre španielsky motoristický šport. Ďakujem ešte raz všetkým za túto príležitosť. Je to splnenie môjho detského sna."

mcl03-5.jpg

McLaren zároveň oznámil, že v najbližšej budúcnosti oznámi aj druhé meno pre nasledujúcu sezónu. Z toho vyplýva, že Stoffel Vandoorne nemá nič isté a v hre je minimálne Lando Norris.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri