Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Matúš Výboh lídrom vo Ferrari Challenge Europe Trofeo Pirelli AM

Wednesday, 29. 07. 2020 - 15:44, Miroslav Majláth   

Matúš Výboh lídrom vo Ferrari Challenge Europe Trofeo Pirelli AM

Seriál Ferrari Challenge Europe 2020 má za sebou dvojicu tohtoročných pretekárskych víkendov a štvoricu pretekov, pričom v čele priebežného poradia kategórie Trofeo Pirelli AM je Slovák Matúš Výboh.

 

Marco Vitali

Už v minulosti sa do prestížneho seriálu Ferrari Challenge Europe zapojilo niekoľko slovenských jazdcov, pričom ich výsledky neboli vôbec zlé a mali sme možnosť ich sledovať aj na pódiových miestach. To, čo však v aktuálnej sezóne predvádza tridsaťpäť ročný Matúš Výboh je „úplne iná káva.“ Po tom, čo v rámci Ferrari Challenge Europe v skupine Trofeo Pirelli AM debutoval v sezóne 2019 a vyhral jedny preteky, v tohtoročnej sezóne to zdá sa rozbehol naplno, keď zo štyroch pretekov stál už trikrát na najvyššom stupienku pre víťaza. Naposledy sa tak stalo počas uplynulého víkendu v Barcelone.

Marco Vitali
 
„Boli to šialené preteky, štartoval som zo štvrtého miesta a hneď po štarte som sa snažil prebojovať dopredu. Zároveň som sa snažil udržať moje pneumatiky v lepšej kondícii než mali moji protivníci. Nakoniec to vyšlo úspešne, v poslednom kole sa mi podarilo prebojovať z tretieho miesta na víťaznú priečku. Tieto preteky boli veľmi náročné, hlavne fyzicky, teplota bola veľmi vysoká, dráha bola strašne horúca, v takom prostredí sa plne sústrediť na dobrý výkon je naozaj nesmierne náročné. Už sa teším na zajtrajšie preteky,“ povedal Matúš Výboh po víťazstve v prvých pretekoch v Barcelone.

Marco Vitali

V nedeľu, žiaľ Matúš štartoval po penalizácii, ktorú dostal za menší incident v kvalifikácii, až z posledného miesta. Napriek tomu sa nevzdával, čoho dôkazom bolo aj štvrté miesto v cieli. Po týchto výborných výkonoch aktuálne Matúš „svieti“ ako líder kategórie Trofeo Pirelli AM, pričom od jeho najbližšieho prenasledovateľa ho delí jeden bod.

Sergi Campdelacreu Mogas

Tak ako Matúš, vo Ferrari Challenge Europe, ale v kategórii Coppa Shell AM, začínal v roku 2019 aj jeho otec, Miroslav Výboh. On síce ešte neobsadzuje pódiové miesta ako jeho syn, najlepšie umiestnenie v jeho prípade bolo štvrté miesto, no jeho výkony sú od pretekov po preteky stále lepšie a lepšie. Aj v Barcelone spočiatku druhých pretekov atakoval pódiové umiestnenie, žiaľ po drobnej jazdeckej chybe mu nakoniec patrilo v cieli siedme miesto.

Sergi Campdelacreu Mogas

Dvojicu Slovákov, Matúša a Miroslava Výbohových spoločne s tímom Scuderia Praha teraz čakajú preteky v Portugalsku, na okruhu Portimao. Veríme, že sa im bude aj na tomto okruhu dariť rovnako dobre ako doteraz.

Marco Vitali

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri