Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Maťo Homola ukončil sezónu WTCR vynikajúcimi výsledkami

Monday, 19. 11. 2018 - 12:20, Public relations   

Maťo Homola ukončil sezónu WTCR vynikajúcimi výsledkami

Automobilový pretekár Maťo Homola má za sebou náročnú a úspešnú sezónu FIA WTCR 2018. V posledných dvoch jazdách roka v uliciach Macau obsadil v ťažkej konkurencii veľmi kvalitné 17. a 12. miesto. Spolu s dvoma bodmi za sobotňajšie 10. miesto tak získal v tejto sezóne 48 bodov a konečnom hodnotení skončil na 18. mieste, pričom medzi jazdcami bez továrenskej podpory mu patrí 3. miesto. Víťazom FIA WTCR 2018 sa stal Gabriele Tarquini.

03718011-ag-0493.jpg

Po sobotňajšom 10. mieste v prvých pretekoch panoval v tíme DG Sport Compétition optimizmus. Maťovi sa podarilo nájsť správne nastavenie podvozku, čo je pri týcho vozidlách kľúčové. V nedeľných druhých pretekoch víkendu na najťažšom okruhu kalendára nemal Maťo šťastie na výber miesta pred vjazdom do zákruty Lisboa. Pred ním sa stala hromadná nehoda, ktorá ho zablokovala. Ak by sa prešmykol okolo havarovaných áut, mohol opäť bojovať o prvú desiatku. Pred ním štartujúci Číňan Ma napokon skončil trinásty. „Mal som dobrý štart, ale pri prvom brzdení som si vybral zlú stranu," zreferoval po pretekoch Maťo Homola. „Aspoň som si dobre zajazdil, auto ma poslúchalo a bol som konkurencieschopný. Dokonca sa mi podarilo celkom rýchlo a čisto prejsť slávny „vracák" Melco s použitím ručnej brzdy, čo ma celkom potešilo," zasmial sa Maťo. Jeho časy na kolo boli lepšie ako v podaní tímového kolegu Comteho z tímu DG Sport Compétiton s rovnakým Peugeotom 308 TCR.

03718011-ag-2125-1.jpg

V tretích pretekoch nad ránom stredoeurópskeho času klasifikovali jediného slovenského jazdca v štartovom poli na skvelom 12. mieste, len dve priečky za víťazom celého ročníka WTCR Gabrielem Tarquinim. „Boli to náročné preteky, skončil som teste za Hondou Ma Qinghua a ešte jedno kolo a mám ho. No aj tak som spokojný, podarilo sa nám dobre nastaviť auto a jazdilo sa mi dobre. Bola to ťažká sezóna, ale zakončili sme ju pozitívne. Verím, že mi to pomôže pri zháňaní pretekárskej sedačky na rok 2019."

03718011-ag-3339.jpg

Maťo v tejto sezóne patril medzi najlepších jazdcov bez továrenskej podpory. V Macau bol v tomto neoficiálnom hodnotení dokonca najlepší v prvej jazde, keď zdolal aj jazdcov s podstatne kvalitnejším zázemím. V tretích pretekoch skončil v tomto hodnotení na parádnom 2. mieste. Celkovo pri pohľade na konečné poradie FIA WTCR 2018 môžeme vidieť, že medzi nefabrickými jazdcami skončil na úžasnom 3. mieste.

new-homola.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri