Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Maťo Homola po prvom dni WTCR na SLOVAKIA RINGU

Saturday, 14. 07. 2018 - 22:04, Public relations   

Maťo Homola po prvom dni WTCR na SLOVAKIA RINGU

Piatkové dianie na jedinom profesionálnom pretekárskom okruhu Slovakia Ring sa začalo potrebnými PR aktivitami, fotením, ale aj jazdou v pretekárskom ťahači spolu s aktuálnym majstrom Európy v pretekoch ťahačov - Adamom Lackom.

"Musím povedať, že som si myslel, že preteky ťahačov sú celkom "nudné", veď komu môže stačiť 160 km/h," povedal pred jazdou mladý slovenský pretekár Maťo Homola. Po 3 kolách však zmenil názor: "Rýchlosť na rovinke na teba neurobí veľký dojem, no keď príde na brzdenie a prejazd zákrutou, to už je úplne iná káva. A prejazd celou zákrutou bokom? To je úplne peklo!", neskrýval nadšenie po vystúpení z ťahača tímu Buggyra Maťo Homola.

03718007-jl23558.jpg

Prvý voľný tréning priniesol oboznamovanie sa s traťou pre mnohých jazdcov a pre väčšinu tiež jazdu na starších pneumatikách, čiže o skutočných časoch sa ešte nedalo hovoriť, hoci Maťove 5. miesto naznačilo, že by mohlo ísť o dobrý výsledok.

Druhý tréning presne ukázal, ako veľmi je vyrovanané štartové pole vo svetovom pohári. Prvých 16 pretekárov sa zmestilo do 0,5 sekundy, čo je neskutočné. Nikto však nechce v tréningu vytiahnuť všetky esá z rukáva a ako je to v skutočnosti nám ukázala až kvalifikácia.

03718007-ff-0045.jpg

V nej sme opäť videli jasnú dominanciu kórejských vozidiel, ktorým patria prvé tri priečky. Maťovi sa nakoniec ušlo 11. miesto. "Nepodarilo sa mi poriadne odjazdiť žiadne rýchle kolo. V tom poslednom ma, žiaľ, spomalili asi tri autá, čiže som stratil nejaké desatiny. Nič to však nemení na tom, že nie som veľmi spokojný s chovaním zadnej časti auta a bojujeme s nastavením. Zajtra je nový deň, hlavu hore!", dodal po kvalifikácii Maťo.

new-homola.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri