Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Maťo Homola kvôli zraneniu ukončuje sezónu TCR Europe 2022

Tuesday, 20. 09. 2022 - 10:24, Radovan Szabosi   

Maťo Homola kvôli zraneniu ukončuje sezónu TCR Europe 2022

Slovenský automobilový reprezentant, Maťo Homola, skutočne nepatrí medzi tých, ktorí by niečo predčasne vzdávali. Žiaľ, jeho zranenie z prvej polovice sezóny mu neumožňuje ďalej pokračovať.

Už takmer tri mesiace sa Maťo Homola trápi so zranením zápästia, s odtrhnutým väzom v pravom zápästí. Predčasný koniec neprichádzal do úvahy, hoci mu lekári odporúčali okamžitú operáciu. Maťo je však veľký bojovník a operačný zákrok, spolu s ďalšou mnohotýždňovou rehabilitáciou by pre neho znamenal predčasný koniec.

Tibor Szabosi;asr63501-6.jpg

Aj napriek bolesti dokázal jazdiť a v momentoch, kedy dokončil preteky bojoval o výborné umiestnenia. Žiaľ, stav jeho zápästia sa zhoršil a minulotýždňová kontrola odhalila, že sa to vôbec nezlepšuje, práve naopak, operácia je nevyhnutná, ak sa chce vyhnúť trvalým následkom do budúcnosti.

Tibor Szabosi;ac7i2942-5.jpg

„Nie som vôbec šťastný, keď som si takýto „ortieľ“ vypočul práve pred pretekmi v mojej obľúbenej Monze, kde som minulý rok zvíťazil. Dúfal som, že aj keď cez bolesť, tak budem schopný sezónu dojazdiť. Ruku mám však v týchto chvíľach v takom stave, že mi lekár zakázal ešte aj šoférovať auto s manuálnou prevodovkou,“ hovorí Maťo.

Tibor Szabosi;asr64193-7.jpg

Hoci sa táto sezóna pre slovenského pretekára nevyvíjala ideálne, Maťo nie je ten, ktorý by niečo predčasne zahadzoval. „V tejto chvíli je pre mňa zdravie prioritou – už  mám stanovený aj termín operácie a verím, že všetko prebehne v poriadku a čoskoro budem môcť začať s rehabilitáciou, aby som sa budúci rok mohol vrátiť ešte silnejší!“, dodáva Maťo.

Tibor Szabosi;asr64438-5.jpg

„Je mi to nesmierne ľúto, nielen kvôli mne, ale aj kvôli tímu, partnerom a, samozrejme, mojej rodine. Všetci sme do toho dali veľa a predčasne sa to končí. Ďakujem tímu HYUNDAI | Janik Motorsport, za výbornú prácu počas celej sezóny a tiež môjmu inžinierovi, Jarovi Krajčimu. Hlavu hore, budúci rok bude náš!“, uzatvára Maťo Homola.

8-22.jpg
 

KALENDÁR TCR EUROPE 2022

  • 29. 04 - 01. 05          PORTIMAO (Portugalsko)
  • 21. - 22. 05               LE CASTELET (Francúzsko)
  • 17. - 19. 06               SPA-FRANCORCHAMPS (Belgicko)
  • 01. - 03. 07               NORISRING (Nemecko)
  • 26. - 28. 08               NÜRBURGRING (Nemecko)
  • 23. - 25. 09               MONZA (Taliansko)
  • 14. - 16. 10               BARCELONA (Španielsko)


Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri