Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Martin Koči na jubilejnej Barum rally  v top 10

Monday, 06. 09. 2021 - 22:56, Public relations   

Martin Koči na jubilejnej Barum rally  v top 10

Posledný augustový víkend sa na Morave konalo najvýznamnejšie podujatie v československom rally športe a to 50. Barum Czech Rally Zlín, ktoré je zahrnuté v seriáli Majstrovstiev Európy v rally. Na jubilejnom ročníku nečakane štartoval aj slovenský reprezentant Martin Koči, kde s novým spolujazdcom obsadil krásne 10. miesto absolútne.

Tibor Szabosi;asr61702-3.jpg

Martin Koči v tejto sezóne štartoval na troch podujatiach juniorských Majstrovstiev sveta, no po opakovaných technických problémoch na automobile Ford Fiesta Rally4,  ktoré na posledných dvoch podujatiach (v Portugalsku a v Estónsku) zapríčinili stratu pódiového umiestnenia, sa tím rozhodol v sezóne nepokračovať. A tak bolo otázne, kedy Martin opäť usadne za volant pretekárskeho špeciálu.

Tibor Szabosi;ac7i0758-3.jpg

Štart na Barum rally objasňuje Martin: „V pondelok, v týždeň konania „Barumky“, ma kontaktoval Roman Odložilík, ktorý bol prihlásený na pretek s jeho Škodou Fabia Rally2 Evo a spolujazdcom Martinom Turečkom so slovami, že zvažuje svoj štart, pretože má angínu a spýtal sa ma, či by som si vedel predstaviť, že by som štartoval miesto neho podľa pravidiel s jeho spolujazdcom. Bol to pre mňa šok, no napriek tomu, že som sa na pretek nepripravoval, mal som radosť, že by som mohol štartovať. V utorok sa nakoniec uzavrela dohoda s mojim tímom a vyrazil som na Barumku.” Martin Koči si sadol za volant Škody Fabie Rally2 Evo po roku a absolvoval svoju premiéru s Martinom Turečkom na mieste spolujazdca.

Tibor Szabosi;ac7i9243-3.jpg

„Našťastie sme mali v stredu ešte krátky test, kde sme najazdili cca 30km, čo bolo veľmi potrebné, pretože zmena techniky (z dvojkolky na štorkolku) bola na mojej jazde veľmi citeľná. Našťastie s navigátorom Martinom Turečkom sa dlhšie poznáme a v aute sme od prvého kilometra boli veľmi dobre zladení, aj keď sme spolu išli po prvý krát. Pre Martina Turečka to boli domáce trate, čo nám tiež pomohlo.”

Tibor Szabosi;asr62736-3.jpg

Martin Koči štartoval na Barum rally po tretí krát, naposledy v roku 2017, kde skončil na 7. mieste absolútne. Jeho otec Michal Koči vyhral Barum rallly dva krát  (1997, 1998) v úlohe spolujazdca s Enricom Bertonem.

Tibor Szabosi;ac7i8620-2.jpg

„S konečným 10. miestom absolútne som spokojný. Vedel som, že nechcem riskovať, pretože som neabsolvoval takú prípravu ako konkurencia a k tomu boli podmienky na trati neobvykle náročné. Počas súťaže sme nemali žiadnu krízovú situáciu a pretek sme si v aute užívali. Ďakujem tímu TRT Technology , ako aj Styllex motorsport za možnosť štartovať,“ povedal na záver dvojnásobný Majster Slovenska v rally a juniorsky vicemajster sveta Martin Koči.

Tibor Szabosi;asr61677-4.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri