Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Martin Koči ma za sebou úvodný podnik JWRC 2021

Tuesday, 27. 04. 2021 - 13:13, Public relations   

Martin Koči ma za sebou úvodný podnik JWRC 2021

Uplynulý víkend (22.4. – 25.4.) absolvovala posádka slovenského tímu Styllex motorsport s jazdcom Martinom Kočim a navigátorom Petrom Těšínskym  prvé podujatie seriálu majstrovstiev sveta (MS) v rally v sezóne 2021 na WRC CROATIA Rally ako jediný tím zo Slovenska aj Čiech. Posádka dala o sebe vedieť hneď od začiatku, keď od 3. do 13. rýchlostnostnej skúšky viedla v celkovom poradí JWRC. Po následnom defekte klesli na 4. miesto, ale nazbierali prvé cenné body do svetového šampionátu.

Chorvátsko hostilo podujatie MS v rally po prvý krát a tak žiadna z posádok nevedela, čo môže od tamojších tratí očakávať. Už po zoznamovacích jazdách sa hovorilo o náročnej rally na šmykľavom asfalte s množstvom skokov a nečistôt na ceste. Každý sa obával prípadného dažďa, ktorý by priľnavosť ešte zhoršil, no počasie nakoniec doprialo pretekárom súťaž v slnečných dňoch. Podujatie malo celkovo 300 súťažných kilometrov rozdelených do troch dní.

dsc-2963.jpg

Martin Koči sa vrátil do  MS po 4 rokoch ešte stále v juniorskej kategórii, v ktorej toho roku štartuje 8 posádok na veľmi vysokej profesionálnej úrovni a s odhodlaním byť majstrami sveta. Všetky posádky v tejto kategórii idú na rovnakých vozidlách Ford Fiesta Rally 4 (s pohonom jednej nápravy).

V piatok posádka Styllex motorsport začala tretím najlepším časom, no od tretej rýchlostnej skúšky už bola vo vedení, čo potvrdila vyhranou rýchlostnou skúškou číslo 4. V druhom kole piatkových skúšok svoj náskok ešte navýšila, čo znamenalo vedenie v JWRC po prvom dni o 21,5 sekundy.

Sobotňajšia súťaž bola najdlhšia a najnáročnejšia a posádky čakalo síce znovu 8 rýchlostných skúšok, no oproti piatku, ktorý mal necelých 100 súťažných kilometrov, sobota mala o viac ako 20 km navyše.

dsc-2503.jpg

Po prvej sekcii sobotňajšieho dňa si síce Martin s Petrom ešte zvýšili náskok o 5 sekúnd, no v druhej sekcii bol Martin vo výjazde z rýchlej zákruty príliš „široký“ a zadným pravým kolesom chytil obrubník, čo malo za následok defekt a stratu necelých 2 a pol minúty, lebo posádka musela na trati nájsť bezpečné miesto na výmenu kolesa a následne ho vymeniť. Slovensko – česká posádka sa tak prepadla na 4. miesto so stratou viac ako 2 minúty.

V nedeľu čakalo na posádky necelých 80 súťažných kilometrov rozdelených do 4 rýchlostných skúšok bez zastávky v servise. Úvodnú nedeľňajšiu skúšku, zároveň aj najdlhšiu (cez 25 km) chlapci síce opäť vyhrali a pripísali si tak tretí bod za triumf v rýchlostnej skúške (RS), no na ďalších troch RS už nestihli dohnať 2 minútovú stratu po sobotňajšom defekte a neriskujúc  dojazdili   na 4. mieste v JWRC.

dsc-0854-1.jpg

„Z tohoto podujatia mám zmiešané pocity. Na jednej strane som veľmi rád, že sa nám podarilo byť vo vedení väčšiu časť závodu ako aj vyhrávať skúšky, no moja chyba, ktorá zapríčinila defekt a prepad na 4. miesto ma veľmi mrzí. Som veľmi šťastný, že sme sa vrátili do MS v rally a chcem veľmi pekne poďakovať tímu a rodine za to, koľko snahy vynakladajú, aby sme mohli štartovať. Chcem vyzdvihnúť aj nového spolujazdca Petra Těšínskeho, pre ktorého to bola premiéra na Majstrovstvách sveta a popasoval sa s ňou statočne. Výborná bola aj podpora slovenských fanúšikov, ktorú som veľmi cítil a to ma tiež veľmi motivovalo. Už sa tešíme na ďalšie podujatie, ktoré bude o 3 týždne v Portugalsku“, zhodnotil svoje účinkovanie na WRC Croatia rally  2021 jazdec Martin Koči.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri