Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Marek Sýkora má na Rally Dakar 2021 za sebou slávnostný štart a prológ

Saturday, 02. 01. 2021 - 17:39, Miroslav Majláth   

Marek Sýkora má na Rally Dakar 2021 za sebou slávnostný štart a prológ

Jedno z najsledovanejších, ale aj najťažších podujatí motoristického športu, na ktoré sa každoročne pripravujú stovky súťažiacich z celého sveta, Rally Dakar 2021 práve odštartoval.

 

offroadsport.cz

Na štart dnešnej prvej etapy, ktorá v sebe zahŕňala celkovo 129 kilometrov, vrátane 11 meraných, sa postavil aj jediný slovenský spolujazdec v kategórii “Car“, Marek Sýkora. Prológ bol však v rámci tohtoročného Dakaru iba akýmsi „drobným predjedlom“, ktoré malo súťažiacim pripomenúť čo ich čaká na tratiach od zajtra. Prológ zároveň stanovil aj štartové poradie do ďalších etáp.

offroadsport.cz

„Dnes sme mali naozaj v pláne iba „predjedlo“ na  rozhýbanie vozidiel, ale aj samých seba. Prológ sa konal iba nejakých 50 kilometrov od štadióna kráľa Abdulláha, kde boli aj prebierky a samozrejme aj štartová rampa. V našom prípade sme si tých 11 ostrých kilometrov užili a trochu sme sa zase po nejakých dva a pol týždni naladili na pretekársku nôtu. Dojazdili sme na dvadsiatom piatom mieste, čo pri pohľade na množstvo továrenských posádok berieme ako dobré. Musím však povedať, že tu na Dakare na štartovom poradí až tak veľmi nezáleží. Rovno z prológu sme smerovali na štartovú rampu, takže pre dnešok máme všetko za sebou a ideme sa pripravovať na zajtrajšiu etapu,“ opísal úvodný dakarský deň Marek Sýkora.

offroadsport.cz

V priebehu prvej etapy, ktorá sa bude konať dňa 3.1.2021 bude smerovať z mesta Jeddah do mesta Bisha, pričom všetci účastníci v rámci nej budú musieť prekonať celkovú vzdialenosť 633 kilometrov, v ktorej je už započítaných aj 277 meraných kilometrov.  

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri