Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Marek Sýkora a Offroadsport.cz pripravení na Dakar 2021

Wednesday, 23. 12. 2020 - 17:50, Miroslav Majláth   

Marek Sýkora a Offroadsport.cz pripravení na Dakar 2021

Mnohonásobní majstri Českej republiky, Poľska, či Maďarska, ale aj úspešní absolventi Rally Dakar, Čech Miroslav Zapletal a Slovák Marek Sýkora majú za sebou poslednú prípravu na Dakar 2021.

 

037e6a7c-41c0-4424-8011-bc203eac7509-1.jpeg

Dvojica podujatí zaradených do seriálu World Cup for Cross Country Bajas, čiže Baja Hail I. a Baja Hail II., poslúžili offroadsport.cz tímu ako posledná príprava pred nadchádzajúcou Rally Dakar 2021. Obe podujatia sa pritom konali v krajine, ktorá už o pár dní privíta účastníkov najsledovanejšieho celosvetového podujatia Rally Dakar 2021.

7b21a233-60d0-4ea1-a189-8ca2d47210d4-1.jpeg

„Tohtoročná sezóna nebola vôbec ľahká, keďže ako v podstate všetko okolo nás, aj ona bola poznačená celosvetovou pandémiou COVID-19. Mnoho podujatí bolo zrušených a veľmi málo sa ich jazdilo v piesku. Samozrejme to vôbec nenahrávalo našej plánovanej príprave na Dakar. My sme absolvovali obe dve súťaže Baja Hail, ktoré boli navyše prvýkrát zaradené do svetového pohára Baja a obe sa konali priamo v Saudskej Arábii, čo bola veľká výhoda. Pre hovoril aj fakt, že my sme naše dakarské auto mali uskladnené počas celého roku v Saudskej Arábii a bolo ho treba pred Dakarom poriadne vyskúšať.

d14def01-bf4b-43c2-aefc-d8e902b69476-1.jpeg

Hlavne prvú súťaž sme preto brali vyslovene ako test. Všetko fungovalo a my sme dojazdili v prvej desiatke. S výsledkom sme boli spokojní, keďže na štart sa postavila kompletná konkurencia s ktorou budeme bojovať aj na Dakare, vrátane továrenských tímov. Po dni voľna sme odštartovali do súťaže Baja Hail II., kde sme už v prvom dni mali na stošiestom kilometri poruchu, respektíve utrhli sme rameno riadenia a zároveň nám prasklo riadenie. Nasledovala oprava priamo na trati, čo mi aj vyhovovalo, keďže sme si odskúšali aj opravu v ťažkých podmienkach, ale preverili sme aj fakt, že sme aj na takýto prípad pripravení po stránke náhradných dielov, ale aj na urýchlenú opravu techniky. Po oprave a zafixovaní riadenia bolo našim cieľom dojazdiť do neutralizácie a vziať čo možno najviac bodov.  Odtiaľ sme to už nesilili a potiahli to rovno do servisu. Po ceste sme ešte stihli vziať cieľový check point a následne odovzdať auto mechanikom, ktorí urobili výbornú robotu a auto pripravili na druhý deň súťaže. Samozrejme na dobré umiestnenie sme mohli zabudnúť, ale ako tréning to bolo super. Vianoce bude celý náš offroadsport.cz tím tráviť v Saudskej Arábii, keďže kvôli pandémii COVID-19 sa v tomto období nemôžeme vrátiť do Európy. Teda vrátiť by sme sa asi aj mohli, ale nikto netuší, či by sme mali umožnené vrátiť sa naspäť na Rally Dakar 2021. Ostáva nám iba jediné, popriať všetkým doma štastné a spokojné sviatky,“  opísal prípravu na Rally Dakar 2021 Marek Sýkora.

67b9b9f1-efea-4ea8-a8a6-3cd5ad461082-1.jpeg

Samozrejme výkon Mareka Sýkoru a offroadsport.cz tímu na Rally Dakar 2021 budeme pozorne sledovať a zároveň vás informovať o všetkých novinkách už od 2. januára 2021, kedy Rally Dakar 2021 štartuje.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri