Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Mám obavy z dominancie Ferrari, tvrdí de la Rosa

Tuesday, 05. 03. 2019 - 10:19, Ľuboš Kašický   

Mám obavy z dominancie Ferrari, tvrdí de la Rosa

Ferrari je pred nami. Potom tesne Mercedes, a až potom veľmi vyrovnaný stred štartového poľa. Na chvoste sú McLaren a Williams, tvrdí Helmut Marko z RedBullu.

 

Po testoch v Barcelone sa Alonso tváril, že je prekvapený pokrokom McLarenu. „Nie je to zatiaľ perfektné, ale idú správnym smerom,“ vyjadril sa Španiel. Nemyslí si to však každý. Marko odstavil McLaren dokonca na úroveň Williamsu, čo je asi trochu prehnané. Williams totiž naozaj zaspal štart sezóny 2019.

lowpi01.jpg

„Keby som nepovedal, že sme najpomalším tímom, tak by som klamal,“ odpovedal na priamu otázku novinárov aj nováčik v kokpite monopostu Williams FW42, George Russell. Tradičný britský tím nielenže nestihol ani začiatok testov, ale mal problémy s dodávkou nových dielov aj v závere testov! „Viem, asi 20 percent toho, čo by som dnes mal vedieť o novom aute. Viac sme nestihli,“ priznáva aj Robert Kubica, ktorý netají, že preteky v Melbourne o desať dní budú prakticky rozšíreným testom.

lowpi04.jpg

Zaujímavý je názor bývalého pilota F1, Pedra de la Rosu, ktorý tvrdí, že si nepamätá, aby to niekedy pred štartom sezóny bolo vyrovnanejšie, ako teraz. „Jediný tím, ktorý zaostáva je Williams. Na druhej strane mám trochu obavu, že sezóna 2019 bude poznačená dominanciou tímu Ferrari. Poradilo sa im veľkolepé auto a jediná vec, ktorá sa mi na ňom nepáči je jeho matná farba,“ vraví de la Rosa a pokračuje. „Jedinou nádejou, že to nemusí byť tak je iba výsledok z posledného dňa testov, ktorý naznačil Lewis Hamilton. Zvyšok štartového poľa je mimoriadne vyrovnaný. Prekvapilo ma azda iba to, že hoci nový motor Honda vyzerá veľmi silno, tak v Redbulle takmer vôbec neurobili zásadnejšie zmeny a monopost je veľmi podobný minuloročnému.“

lowpi02.jpg

V Maranelle sú si vedomí, že sa im auto podarilo, no krotia očakávania. „Auto je naozaj veľmi dobre vyvážené a je výborné na trati v každom ohľade. Nesmieme to teraz pokaziť,“ vraví Mattia Binotto, ktorý potvrdil, že tím stanovil, že prioritu má Vettel pred Leclercom. „Nie je to rozhodnutie v neprospech Leclerca, ale rozhodnutie v prospech Ferrari,“ vysvetľuje Binotto. „Tieto veci musia byť jasné hneď od začiatku sezóny. Obaja majú voľnosť, no v kľúčových momentoch sme si stanovili priority.“

lowpi03.jpg

lowfe00.jpg

lowpi05.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri