Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Malchárek poskočil na 4. miesto medzi nováčikmi

Friday, 18. 09. 2015 - 09:11, Public relations   

Malchárek poskočil na 4. miesto medzi nováčikmi

Prvý Slovák v prestížnom európskom seriáli NASCAR Christian Malchárek má za sebou semifinálové kolo na talianskom Autodromo dell˙Umbria v Magione. Keďže išlo o predposledný víkend celého ročníka, udeľovali sa dvojité porcie bodov. A náš jazdec sa dostal na 4. miesto celkového poradia medzi nováčikmi.

Podľa pôvodného plánu mal Christian Malchárek štartovať so svojim Chevroletom SS číslo 66 len v triede Elite 2. No už po tréningoch tím rozhodol, že mladý talentovaný Slovák odštartuje aj v Elite 1 namiesto Francúza Bouchota. „Každá skúsenosť s týmto autom sa cení, dobre som si zajazdil. Len veľká škoda tej smoly, ktorá sa mi tento rok lepí na päty," spomenul po pretekoch Malchárek. V sobotňajších pretekoch Elite 1 sa po tlačenici v prvých zákrutách a strate množstva miest senzačne prebojoval až na 11. miesto. No potom to prišlo, už niekoľkýkrát v tejto sezóne ho zozadu vystrčil z trate súper. No to nebolo všetko. Aj v prvej jazde Elite 2 ho postretlo to isté. Z dobrej pozície ho vytlačili z trate a napokon musel akceptovať 16. miesto.

mag-02.jpg

V nedeľu napokon dokázal stále sa zlepšujúcim výkonom dostať svoje auto do cieľa na 12. mieste, čím sa posunul v hodnotení Rookie (nováčikov) na 4. miesto. V celkovom poradí mu patrí pred októbrovým finále v Belgicku 13. miesto.

„Celkovo to nebol veľmi vydarený víkend," povedal Christian Malchárek. „Čakal som od neho viac. Vo štvrtok sme mali naplánovaný celodenný test, pretože okruh v Magione som vôbec nepoznal. Už pri prvej jazde však vypovedala poslušnosť prevodovka. A tak som sa zasa učil okruh až v tréningoch. Súperi mali náskok, no postupne som sa do toho dostával. Jazdilo sa mi dobre, no na takomto úzkom, povedal by som až motokárovom okruhu, to bola len otázka času, kedy ma niekto trafí. Stalo sa mi to v tejto sezóne už niekoľký raz. Takýchto „ťukesov" mám už dosť na celú kariéru," skonštatoval náš pretekár.

Finále NASCAR Whelen Euro Series, v ktorom sa budú opäť udeľovať dvojité body, je na pláne 3. a 4. októbra na okruhu Zolder v Belgicku.

mag-03.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri