Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

M-Sport vsadil na mladú krv

Friday, 03. 01. 2020 - 12:12, Ľuboš Kašický   

M-Sport vsadil na mladú krv

Ani jeden z pilotov britského tímu ešte nebude mať tridsať rokov. Koho teda Malcolm Wilson nasadí v novej sezóne WRC 2020?

 

Fín Teemu Suninen (1.21994) má za sebou v tíme M-Sport už dve sezóny v najvyššej kategórii a svoj potenciál už ukázal. Spolu s Fínom zostáva v tíme aj ešte mladší britský talent Gus Greensmith (26.12.1996), ktorý vlani úspešne štartoval v kategórii WRC2, no skúsil si aj tri štarty vo WRC. Po odchode Elfyna Evansa (31 r.) však teraz mladý tímový šéf Richard Millener (35 r.) hľadal adekvátnu náhradu. Jeho voľba padla na Esapekku Lappiho (17.1.1991).

Copyright manufacturer;av201906117.jpg

My Fína dobre poznáme ešte z čias, keď jeho talent rástol v továrenskom tíme Škoda Motorsportu, s ktorým získal aj majstrovský titul vo WRC2 za sezónu 2016. potom po ňom siahla Toyota s ktorou vyjazdil hneď v prvej sezóne (svoje zatiaľ jediné) víťazstvo na domácej súťaži vo Fínsky 2017. Po dvoch rokoch v Toyote prešiel k Citroenu, kde spolu s Ogierom verili, že vrátia francúzsku továreň znova na výslnie. To sa však nepodarilo. Ogier radšej odišiel a Citroen sa z WRC stiahol. Lappi tak zostal bez sedačky a situáciu využil britský tím M-Sport.

Copyright manufacturer;2164473-l3kd4v6xxq.jpg

„Je to pre mňa nová, vzrušujúca výzva,“ tvrdí mladý Fín. „Tím M-Sport Ford má skutočnú vášeň pre automobilové súťaže a dáva príležitosť mladým talentovaným pretekárom. Som veľmi rád, že budem môcť v novej sezóne jazdiť za tento tím. S Fiestou sa zoznámim prvýkrát na testoch začiatkom januára. Na Forde som už jazdil aj kedysi a verím, že teraz na to úspešne nadviažem.“ Suninen s Lappim by mali odjazdiť za M-Sport Ford celú sezónu 2020 a Grensmith má naplánovaných deväť štartov vo WRC.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri