Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

LUNA Racing úspešne v cieli premiérového kopca

Tuesday, 15. 09. 2020 - 13:38, Miroslav Majláth   

LUNA Racing úspešne v cieli premiérového kopca

Ako sme vás už pred víkendom informovali, slovenský LUNA Racing Team si po rally súťažiach vyskúšal už aj seriál pretekov automobilov do vrchu. Stalo sa tak na Ostrej Lúke a na trati sa predstavili dvaja jazdci.

Marián Kekeňák spoločne s vozidlom Ford Fiesta Proto si okrem kopcovej premiéry LUNA Racing teamu, vyskúšal aj svoju vlastnú kopcovú premiéru s vozidlom Ford Fiesta Proto. To bolo podľa najnovších predpisov Performance Factor zaradené do skupiny 4 a triedy 4a. A práve v triede 4a Marián vybojoval v sobotu piate a v nedeľu šieste miesto.

ac7i5450.jpg

„Ja som hlavne po Rzeszowe potreboval vyskúšať ako funguje auto. Boli na ňom drobné nedostatky, teraz sa mi to podarilo dostať do Maďarska na nastavenie motora, ale aj diferenciálov. Proto bolo a teda aj je pripravené na rally, tú však zrušili a ja som tu na kopci musel ísť s restriktorom. To ma samozrejme oproti iným autám v triede a skupine znevýhodňovalo. Bolo to fajn, ale raz by som si chcel kopec vyskúšať s týmto autom aj bez restriktora. Dúfam, že sa to niekedy podarí,“ zhodnotil Marián Kekeňák.

asf78060.jpg

V prípade Petry Haluškovej to bolo zase o niečom inom. Zatiaľ čo Marián absolvoval v tomto roku už nejaké rally súťaže, Peťa rok doslova stála a za volantom sme ju totiž mohli sledovať naposledy presne pred rokom na tunajšej trati. Rovnako ako vtedy, aj teraz sa zaradila medzi jazdcov Slovenského kopcového poháru a výsledkom boli dve druhé miesta absolútneho poradia.

ac7i5996.jpg

„Ja som veľmi spokojná. Na to, že idem po ročnej prestávke, je to veľmi dobré. V nedeľu už bolo veľmi teplo a už pneumatiky dosť šmýkali, ale to k tomuto športu predsa patrí. S dvoma druhými miestami som nadmieru spokojná,“ doplnila Petra Halušková.

ac7i6990.jpg

S prvými kopcovými pretekmi a dosiahnutými výsledkami boli spokojné aj obe spoločníčka z LUNA Racing s.r.o., Klaudia Bednárová a Lucia Takáčová:

„Je to pre náš tím úplne niečo iné ako rally súťaže, ale páčilo sa nám to. Sme radi, že obaja, či už Marián, ale aj Peťa dojazdili bez poruchy po oba dva dni do cieľa a navyše dosiahli aj na dobré umiestnenia. Určite si to niekedy v budúcnosti ešte vyskúšame."

Miro Majláth

asfr5211.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri