Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Ľuboš Ziman maximálne spokojný s Ostrou Lúkou 2022

Saturday, 07. 05. 2022 - 12:55, Miroslav Majláth   

Ľuboš Ziman maximálne spokojný s Ostrou Lúkou 2022

Sledovať Ľuboša Zimana po prejazde cieľom bol v tomto roku naozaj zážitok. Spokojný výraz v očiach a vysmiata tvár dávali jasne najavo, že je Ľuboš so svojim výkonom maximálne spokojný.

 

Tibor Szabosi;asr63425-2.jpg

Žarnovica, mesto ktoré je už niekoľko desaťročí úzko spojené s motoristickým športom. Je tomu tak v prvom rade vďaka plochodrážnemu areálu, okolo ktorej okrem motorkárov vyrástlo aj niekoľko automobilových pretekárov. Jedným z nich je Ľuboš Ziman.

Tibor Szabosi;asr63417-4.jpg

„Začínal som v rámci organizácie Autoslide, ktorý sa konal u nás v Žarnovici. Tu som sa navyše prvýkrát predstavil aj v úlohe predjazdca. Boli to pekné roky, sledovať do prasknutia plný žarnovický areál, to bol naozaj balzam pre moju dušu. Žiaľ, ako niečo začne, tak aj niekedy skončí a tak to bolo aj s Autoslidom. Po tejto mojej životnej epizóde som motoristický šport sledoval aj naďalej. Pred tromi rokmi prišiel ten správny čas, kúpil som pretekárske Subaru Impreza, prihlásil som sa na školenie a stal som sa držiteľom pretekárskej licencie. A následne prišiel čas postaviť sa prvýkrát na štart pretekov,“ vysvetlil úvodom Ľuboš Ziman.

Tibor Szabosi;asr64819-4.jpg

Prvý spomínaný „ostrý“ štart si Ľuboš užil pred tromi rokmi práve na Ostrej Lúke. Tu sa v priebehu posledného aprílového a prvého májového dňa v rámci podujatia PAV PROFIN CAR Ostrá Lúka 2022 predstavil aj teraz. Samozrejme spoločnosť na trati mu robilo Subaru Impreza G3.

Tibor Szabosi;asr67083-5.jpg

„Pravdu povediac, na Slovakia Ring sme nestihli auto poriadne naladiť, keďže náš zahraničný ladič ostal vážne chorý. Auto tak ostalo nenaladené. Našťastie sme spoločne s Jankom Liptákom z L Racingu dostali nápad vyskúšať do Subaru namontovať riadiačku Motec a celé ho preprogramovať nanovo. Bolo to poriadne časovo našponované, ale nakoniec sme to stihli na poslednú chvíľu,“ opísal Ľuboš predpretekovú naháňačku.

Michal Bobko;asf-5473-4.jpg

Výsledkom spomínaného úsilia bolo, že Ľuboš sa konečne po troch rokoch v aute cítil naozaj komfortne, pričom prekonal svoj vlastný rekord trate a navyše dojazdil dvakrát na druhom v triede 3a a dvakrát na treťom mieste v skupine 3.

Bohuslav Štrauch;dsc-1552-3.jpg

„Vďaka mechanikom z L Racing Teamu a realizačného tímu mechanikov SOS Truck Žarnovica, pod vedením Janka Repiského,  moje Subaru ešte nikdy nefungovalo tak dobre ako teraz. V aute som sa naozaj cítil perfektne, s každou jazdou som bol spokojný. Chalani majú fakt zlaté ručičky za čo celému L Racing Teamu ďakujem. Je pravda, že už na pretekoch som cítil, že môj motor dýcha z posledných síl a je pred smrťou. Teraz už sa robí nový, pričom zmeny nastanú aj na podvozku, ktorý bol úplne sériový. Verím tomu, že v Ožďanoch bude všetko ako nové a mne sa opäť podarí jazdiť výborné časy,“ doplnil záverom Ľuboš Ziman.

Tibor Szabosi;asr65549-3.jpg

Ako už Ľuboš naznačil, ďalším podujatím, kde spolu s ním a jeho Subaru Impreza G3 uvidíme, budú Oždianske serpentíny konajúce sa počas posledného júnového víkendu.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri