Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Ľuboš Búš s Romanom Verebešom vyskúšajú nový seriál

Thursday, 16. 07. 2020 - 14:36, Miroslav Majláth   

Ľuboš Búš s Romanom Verebešom vyskúšajú nový seriál

Ľuboš Búš s Romanom Verebešom si v maďarskom Šalgotariáne premiérovo vyskúšajú ako chutí Slovenský Rally Pohár. Spoločne s vozidlom Honda Civic TypeR v rámci úvodné kola seriálu.

 

Tibor Szabosi;ac7i8695.jpg

Ako sa to všetko začalo a ako sa táto dvojica spoločne dostala práve ku disciplíne rally sme zisťovali u manažéra tímu a zároveň jazdca Ľuboša Búša.

Tibor Szabosi;asfr9780.jpg

„Mne sa rally vždy veľmi páčilo. Akosi život dal, že som zrazu fungoval v pozícii mechanika, ale stále ma to ťahalo do auta, za volant. Na rally sa mi páčil nielen ten adrenalín, ktorý v ňom je, ale aj partia ľudí, ktorí sa okolo automobilových súťaží motajú. V jednom momente prišla možnosť kúpiť Hondu Civic TypeR od Vlada Hudyho a ja som okamžite po nej skočil. Samozrejme, nemal som veľké oči a tak som najskôr začal jazdiť menšie súťaže zaradené do seriálu Mini Rally Cup. Postupne ma to začalo ťahať vyššie a tak už pred tohtoročnou sezónou som sa začal pripravovať na prestup do seriálu Slovenský Rally Pohár, čo je z môjho pohľadu dobrý seriál. Jeho účastníci totiž jazdia trate zhodné s majstrovstvami Slovenska, aj keď sú kilometrovo podstatne kratšie. Výhodou je, že súťažná posádka sa v tejto sérii naučí vlastne všetko na to, aby mohla bezproblémovo prejsť do majstrovských súťaží. A to je super. Čo sa týka môjho spolujazdca, tak Roman Verebeš pochádza vyslovene z motoristickej rodiny, jeho otec je technický komisár SAMŠ, takže už od mala mal k motoristickému športu blízko. Napriek faktu, že Roman je odo mňa mladší, ale ako ľudia sme si výborne sadli a ja som rád, že ho mám po svojom boku. Obom nám rally súťaže dopriavajú perfektné využitie voľného času, navyše je to neskutočný relax a množstvo adrenalínu k tomu. Teraz nás čaká prvá súťaž Slovenského Rally Poháru a my sa už nevieme dočkať štartu. Samozrejme ideme v prvom rade zbierať skúsenosti, na vyhrávanie sú tu zatiaľ ďalší. Cieľom je dôjsť až na cieľovú rampu. A ak sa nám podarí urobiť aj dobrý výsledok ? Budeme len radi.“

Tibor Szabosi;ac7i8486.jpg

Ako už vieme, v prípade Ľuboša Búša a Romana Verebeša bude Steelvent Salgó Rally 2020 premiérovým podujatím a to nielen v rámci seriálu SRP, ale aj v Maďarsku. Sledovať, ako sa im bude dariť môžete aj vy, keďže štart úvodnej rally súťaže tohtoročnej slovenskej rally sezóny je naplánovaný na sobotné popoludnie.  kedy sa všetci súťažiaci predstavia na štartovej rampe. Naostro, o body, ale aj o čo najlepšie dosiahnuté časy sa začne až v nedeľu, kedy bude v popoludňajších hodinách aj cieľová rampa. Tu sa dozvieme mená víťazov, ale aj to, ako sa darilo Ľubošovi Búšovi a Romanovi Verebešovi. Samozrejme, všetko o čom sme práve hovorili, sa bude konať v maďarskom meste Šalgotarián.

Tibor Szabosi;20200603-132021-1.jpg

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri