Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

LS Racing sa premiérovo predstaví na Test Day Slovakia Ring 2020

Tuesday, 02. 06. 2020 - 20:18, Miroslav Majláth   

LS Racing sa premiérovo predstaví na Test Day Slovakia Ring 2020

Slovensko má nový pretekársky tím. Tým je LS Racing, ktorý je pripravený absolvovať podujatia disciplín rally a pretekov automobilov do vrchu.

 

Michal Bobko;dsc5467.jpg

Nielen nový pretekársky tím, ale aj nové (alebo skôr staronové) tváre sa predstavia v rámci Test Day Slovakia Ring 2020. Ako k tomu prišlo a kto bude LS Racing Team reprezentovať sme zisťovali u manažéra tímu, Lukáša Saksu.

Tibor Szabosi;asf74224-1.jpg

„Motoristický šport je fenomén, ktorý mňa osobne vždy priťahoval. Poznám sa s mnohými jazdcami, či rally posádkami a tak prišlo aj k myšlienke založiť LS Racing. Pod ním sa už v rámci úvodného oficiálneho tréningového a testovacieho dňa predstaví štvorica súťažných posádok. Samozrejme rally disciplínu budú v priebehu sezóny niektorí jazdci striedať s pretekmi automobilov do vrchu. Som rád, že sa nám hneď na úvod podarilo zabezpečiť obchodných partnerov, ktorí nás v tomto našom snažení podporujú, za čo im chcem samozrejme poďakovať. Verím, že ich nesklameme.“

Tibor Szabosi;c30i3350-17.jpg

Poďme sa spoločne teraz pozrieť na to, kto bude v rámci Test Day Slovakia Ring 2020 nový LS Racing Team reprezentovať.

Tibor Szabosi;asfr5740.jpg

S vozidlom Mitsubishi Lancer EVO X to bude jazdec, ktorého netreba určite nikomu predstavovať. Je ním Ivan Mutňanský, ktorý nielen slovenské, ale aj zahraničné rally trate brázdi viac ako dvadsať rokov. V minuloročnej sezóne sa navyše naplno zapojil aj do seriálu FIA EHCC, kde dosiahol na druhé miesto v triede S2000. Na Test Day bude Ivana navigovať Martin Španko.

Tibor Szabosi;c30i8454-17.jpg

Rovnako s vozidlom o pohone všetkých štyroch kolies, v tomto prípade s rovnako Mitsubishi Lancer EVO nižšej generácie, sa predstaví Tibor Kovács s Petrom Dovalovským. Túto dvojicu rovnako netreba fanúšikom rally súťaží predstavovať, keďže v posledných desiatich rokoch sa viac menej pravidelne zúčastňujú slovenského rally šampionátu.

Tibor Szabosi;c30i8203-35.jpg

Tomášovi Polovkovi s Danielom Turcsányim v minuloročnej sezóne iba tesne ušlo absolútne víťazstvo v rámci Slovenského Rally Poháru. V rámci test Day sa predstavia s rovnakým vozidlom ako v minuloročnej sezóne, čiže Seatom Ibiza 2,0 16V.

hondapu.jpg

Novinka bude štart Mareka Jalča s Tomášom Kocúrom. Aj v ich prípade vlastne nejde o nejakých nováčikov, akurát si táto dvojica urobila dvanásť ročnú pretekársku pauzu. Jazdca, Mareka Jalča si pamätníci rally súťaží na Slovensku môžu pamätať najskôr v trojročnej spolupráci s vozidlom Škoda Favorit, kde sa predstavil za volantom. Následne sa presťahoval na sedadlo spolujazdca vedľa Fera Pjonteka a následne si odkrútil sezónu ako spolujazdec po boku Mira Rotha vo vozidle Renault Clio Williams. A práve od spomínaného Mira Rotha pochádza aj terajší Marekov spolujazdec, Tomáš Kocúr, pričom sa spoločne predstavia s vozidlom Honda Civic.

hondalu.jpg

Test Day Slovakia Ring 2020 sa bude konať dňa 4.6.2020 ako už samotný názov podujatia napovedá, na Slovakia Ringu. Testovacie jazdy štartujú od 9:00 hodiny.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri