Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Lotéria s počasím pre Maťa Homolu v Spa nedopadla dobre

Friday, 23. 10. 2020 - 20:01, Public relations   

Lotéria s počasím pre Maťa Homolu v Spa nedopadla dobre

Náročný deň má za sebou slovenský automobilový pretekár, Maťo Homola, ktorý dnes absolvoval na legendárnom belgickom okruhu Spa-Francorchamps nielen druhý tréning, ale hneď aj kvalifikáciu a prvé preteky.

Poďme však po poriadku. Program v Spa je iný od ostatných víkendov TCR Europe, keďže tentokrát je európsky šampionát súčasťou víkendu, počas ktorého sa idú aj 24 h preteky. Pretekári tak začali jazdiť už včera, kedy bol na programe prvý voľný tréning. V ňom trocha bojovali s nastavením a Maťo dokázal zajazdiť 14. najrýchlejší čas. 

6-48.jpg

Dnes ráno už o 9:00 jazdci opäť nastúpili na trať, do svojho druhého voľného tréningu. V druhom tréningu sa už jazdilo na mokrej trati, ktorá však nemala dostatočné množstvo vody a použité mokré pneumatiky veľmi rýchlo degradovali, každý jazdec mal v podstate jedno rýchle kolo a takmer nikto po prvom ostrom kole už nezrýchľoval. Maťo si nakoniec vyjazdil 13. miesto. 

5-73.jpg

Tréningy dokážu načrtnúť obraz, ako to bude vyzerať, no realitu ukáže až kvalifikácia. Do nej sa opäť laborovalo s pneumatikami, hoci jemne popŕchalo, stále to nebolo úplne na mokré, ale ani na suché pneumatiky. Maťo šiel kombináciu suchý predok a mokrý zadok, čo sa nakoniec ukázalo ako dobrá voľba. Po tesnom postúpení do druhej kvalifikácie z 12. miesta (postupuje 12 jazdcov) si Maťo dokázal vyjazdiť opäť pole position, aj keď až do druhých pretekov. Tí, ktorí sledujete preteky pravidelne viete, že skončil na 10. mieste. Nie je za to veľa bodov (len jeden), no do druhých pretekov víkendu, ktoré sú na programe zajtra, bude štartovať z 1. miesta.

3-130.jpg

Do dnešných pretekov štartoval nakoniec z pozície č. 9, nakoľko Taofik, ktorý v kvalifikácii skončil šiesty, štartoval až z posledného miesta, po penalizácii za výmenu motora. Voľba pneumatík sa tu ukázala ako kľúčová, Maťov tím žiaľ nemal najšťastnejšiu ruku. Opäť zvolili kombináciu suchých pneumatík dopredu a mokrých dozadu, no trať bol ešte príliš mokrá a Maťo sa postupne prepadával v štartovom poli až na konečnú 15. priečku. 

4-106.jpg

„Dnes to nebolo vôbec dobré, v podstate sa celkom trápim už od včera. Spa mám veľmi rád a verím, že dokážeme tieto dva dni hodiť za hlavu a zajtra budem benefitovať z pole position, ktorú mám z obráteného poradia na štarte. Zajtra je nový deň a teraz robíme všetko pre to, aby to dopadlo čo najlepšie,“ uzavrel deň Maťo Homola.

1-206.jpg

Maťo je v týchto chvíľach na 7. mieste v priebežnom hodnotení šampionátu.
Preteky budete môcť sledovať aj naživo prostredníctvom facebooku TCR Europe a na www.tcr-series.tv.

2-176.jpg

 

Časový harmonogram pretekov:

Sobota, 24.10.2020

11:50 – 12:20   2. preteky (8 kôl)

 

Kalendár TCR Europe 2020:

  • 21. - 23. august PAUL RICARD (Francúzsko)
  • 11. - 13. september ZOLDER (Belgicko)
  • 25. - 27. september MONZA (Taliansko)
  • 09. - 11. október BARCELONA (Španielsko)
  • 22. - 24. október SPA-FRANCORCHAMPS (Belgicko)
  • 06. - 08. november JARAMA (Španielsko)


Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri