Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Loeb sa vracia. V Mexiku bojuje o ďalšie sombrero

Friday, 09. 03. 2018 - 08:08, Ľuboš Kašický   

Loeb sa vracia. V Mexiku bojuje o ďalšie sombrero

Dnes nadránom nášho času sa v Mexiku rozbehla tretia súťaž tohtoročného seriálu majstrovstiev sveta v rely. Citroen vedľa Meeka nasadil legendárneho Loeba!

 


„Je to súťaž, ktorú si ešte dobre pamätám a stále sa jazdia asi tri štvrtiny trate na úsekoch, na akých som jazdil ešte ja pred šiestimi rokmi," hovorí Sebastien Loeb, ktorý sa proti súperom posadil do moderného auta len po dvojdňových testoch. „Netuším, ako som na tom výkonnostne v porovnaní s ostatnými, ale už sa neviem dočkať, kedy si to s nimi overím."

ci01-shak-1.jpg

Loeb dostal prvú ostrú príležitosť na porovnanie ešte vo štvrtok dopoludnia miestneho času, keď v shakedowne zaostal približne o 2,5 sekundy za najlepším časom. Ten vyjazdil jeho tímový kolega Kris Meeke, ktorý cíti tlak a snaží sa ukázať svoje kvality priamo v konfrontácii s legendou. Lenže ako vieme, Meeke pod tlakom robí chyby a to môže v konečnom dôsledku rozhodnúť.

ms01-10.jpg

Večer miestneho času, respektíve nadránom nášho času, sa potom v dobre známych bývalých baniach na striebro v Guanajuato jazdil divácky prológ. Organizátori sa našťastie umúdrili a nevrátili sa k minuloročnej myšlienke odjazdiť divácky prológ v srdci Mexico City. Ten vlani skončil neslávne, keď autá uviazli v zápche na diaľnici a to narušilo priebeh piatkovej prvej etapy.

hy01-6.jpg

Tohtoročný 2,5 kilometrový Monster Street Stage v Guanajuato síce do poradia veľmi neprehovorí, ale aspoň stanovil východzie pozície. Najrýchlejšie sa cez tunely prešmykol hyundai Thierry Neuvilla, ktorý na druhého Tänaka (toyota) dokázal nadbehnúť takmer dve sekundy. Ostro sledovaný Loeb stratil takmer päť sekúnd a je zatiaľ desiaty, na chvoste skupiny RC1. „Je to dobrá pozícia do piatkových eresiek, kde sa bude rozhodovať," tvrdil Francúz. Pravdu má v tom, že dnešný systém robí z lídrov čističov tratí a na rýchlej mexickej rely sa „čistením" dá veľa stratiť.

to01-1.jpg

Prvá etape pokračuje v piatok, no pre nás to znamená, že začína až podvečer a skončí sa približne okolo štvrtej nadránom nášho času. Na programe je až deväť meraných úsekov a medzi nimi aj slávna „Čokoláda", ktorú posádky pôjdu hneď dvakrát. Necelých 160 ostrých piatkových kilometrov predstavuje až 46% celkovej dĺžky eresiek v Mexiku a zdá sa teda, že už piatok nám veľa napovie o víťazovi. Viac si však o tom povieme v sobotu dopoludnia, keď sa dozvieme, ako etapa prebehla.

ss01-res.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri