Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Ogier sa vracia do Citroenu!

Sunday, 30. 09. 2018 - 11:18, Ľuboš Kašický   

Ogier sa vracia do Citroenu!

V posledných týždňoch omieľané fámy sa v piatok potvrdili. Citroen Racing oficiálne oznámil, že Sebastien Ogier sa v nasledujúcej sezóne vracia do tímu v ktorom začínal. Prečo?


Vo štvrtok na budúci týždeň sa v Paríži začína slávny autosalón (4.-16.10.2018) a Francúzi mali preto dôvod poponáhľať sa s oznámením dôležitej správy o návrate veľkého francúzskeho šampióna do francúzskeho tímu. Citroen Racing tím s vozidlom Citroen C3 WRC a jeho posádkami bude mať na autosalóne čestné miesto a predstavenie Ogiera s Ingrassiom je tou super šľahačkovou správou.

Copyright manufacturer;ogiers-twfr1111-420.jpg

Pre tých, čo rely šport sledujú azda ani netreba pripomínať, že Ogier s Ingrassiom a modelom C2 R2 v roku 2008 vyhrali JWRC a už na Walese dostali príležitosť zajazdiť si na C4 WRC. V nasledujúcich dvoch rokoch dostali chlapci príležitosť štartovať v juniorskom tíme a v roku 2010 vyhrali v Portugalsku aj Japonsku, takže nebolo pochýb, že postúpia k Loebovi do továrenského tímu Citroenu.

Copyright manufacturer;ogiers-twfr1111-208.jpg

V roku 2011 potom Ogier vyhral rovnaký počet súťaží MS ako Loeb (päť) a poriadne mu narástlo sebavedomie. Vedeniu tímu bolo jasné, že dvaja Sebovia v jednom tíme byť nemôžu a tak dostal prednosť Loeb. Ogier musel ísť. V tej dobe však už VW mal pripravený projekt s VW POLO WRC, ktorý predstavil na Sardínii 2011 a Ogier sa stal jednotkou tímu. Rok testovanie však musel prečkať za volantom Škody Fabia S2000. A ďalej to už poznáte.

Vladislav Maschl;img-9355-2.jpg

Po odchode Loeba a nástupe nových pravidiel akoby Citroen stratil paru. Auto je vraj špičkové, myslia si Francúzi, no chýba im pilot veľkého formátu akým bol Loeb. Skúsili preto legendu uhovoriť k návratu, ale nepodarilo sa a tak je tu Ogier. Ak už nezafunguje ani Seb Ogier, tak bude jasné, že chyba nie je v medzičlánku medzi volantom a sedadlo.

Willy Weyens;ogier-369-1.jpg

Ogier s Ingrassiom majú do Citroenu nastúpiť hneď po skončení posledného podniku tejto sezóny v Austrálii a prvý ostrý štart bude na januárovej rely v Monte Carle. A dĺžka kontraktu? Francúzske a britské média špekulujú o 2-3 ročnej zmluve, no oficiálne sa k tomu ešte nikto nevyjadril.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri