Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rallycross

Loeb mieri do svetového rallycrossu

Thursday, 03. 03. 2016 - 20:47, Tomáš Vrábel   

Loeb mieri do svetového rallycrossu

Deväťnásobný majster sveta v Rally, úspešný okruhový pretekár a víťaz viacerých dakarských etáp, fenomenálny Sebastien Loeb oznámil vstup do Majstrovstiev sveta v rallycrose. Francúz bude štartovať v tíme Peugeot Hansen s vozidlom Peugeot 208WRX.

si201602220597-hires-jpeg-24bit-rgb.jpg

Loeb sa tak v tomto roku stáva tímovým kolegom Timmy Hansena, pričom obaja budú bojovať o majstrovské body v 550 koňových špeciáloch Peugeot. Ako všetci vieme, Loeb vyhral viac súťaží rally ako ktokoľvek iný na svete, môžeme očakávať nesmierne zaujímavú sezónu v svetovom rallycrose.

si201602220598-hires-jpeg-24bit-rgb.jpg

Sebastien Loeb: Som nadšený možnosťou zúčastniť sa kompletnej sezóny Majstrovstiev sveta v rallycrose. Za tie roky som mal to šťastie zúčastniť sa veľkého množstva úžasných súťaží. Avšak rallycros, s úžasným výkonom a potenciálom Peugeotu 208WRX, plus intenzívne rallycrosové súťaženie, to bude niečo veľmi špeciálne. Auto aj stratégia v tomto type pretekania  sú pre mňa úplne nové, takže sa budem musieť veľa učiť, ale verím, že budem schopný konkurovať veľmi skoro.

si201602220599-hires-jpeg-24bit-rgb.jpg

Pre zaujímavosť musíme pripomenúť, že Loeb sa týmto opäť stáva súperom Pettra Solberga, ako tomu bolo kedysi vo WRC. Solberg v roku 2003 získal titul majstra sveta v rally, pričom najväčším konkurentom mu bol práve Loeb. V ďalších rokoch si už Francúz začal budovať svoj image neporaziteľnosti..

si201602220619-hires-jpeg-24bit-rgb.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri