Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Lauda strávil Vianoce doma na Ibize

Thursday, 27. 12. 2018 - 14:00, Ľuboš Kašický   

Lauda strávil Vianoce doma na Ibize

Stav Rakúšana, ktorý vo februári oslávi 70 rokov, nie je po transplantácii pľúc vôbec taký ideálny, ako sa zdalo. Vianoce však mohol stráviť doma.

 

Životom ošľahaný trojnásobný majster sveta F1 vie nielen, ako na seba stále upútať pozornosť, ale aj poriadne zabojovať, keď treba. Následky z nezabudnuteľnej havárie na Nurburgringu v roku 1976 sa v tomto roku nekompromisne ozvali a Niki znova bojoval o život. Transplantácia pľúc je mimoriadne náročná a drahá operácia, no Lauda svoj boj statočne bojuje. Chvíľu dokonca vyhlasoval, že stihne ešte záver sezóny v Abu Dhabi. Človek však mieni a osud mení.

lk2.jpg

Pred Vianocami bol Niki Lauda zasa na kontrole svojho stavu v nemocnici vo Viedni, kde mu lekári povolili letecký transport do jeho domova na Ibize. Legendárny pretekár tak mohol stráviť Vianoce doma medzi svojimi najbližšími. „Lekári mi povedali, že ak to takto pôjde ďalej, tak o mesiac by som mohol byť už zdravý a vrátiť sa do normálneho života,“ nepochybuje Rakúšan. „A ja sa vrátim k pretekom.“

Martin Trenkler;02sat-i8z0166.jpg

„Aj keď som bol v nemocnici, tak som nevynechal ani jedny preteky. Vždy som bol telefonicky v spojení a sledoval som to v televízii,“ priznáva Lauda, ktorý otvorene povedal, že jednou z najpríjemnejší vecí bol list od Sebastiana Vettela. „Nečakal som to. Od pretekárov sa čaká, že budú len jazdiť, no on je aj milá osoba,“ pochválil Nemca a pokračoval. „Seb má za sebou ťažko momenty a bolo by absurdné sa ho na to pýtať. Šampión však nikdy jazdiť nezabudne.“

Martin Trenkler;ren8541.jpg

Slová uznania však Niki Lauda poslal aj na adresu Lewisa Hamiltona. „Bol excelentný! Bol to pre neho veľmi náročný ročník, pretože Ferrari bolo často lepšie, ako my. Lewis však neurobil žiadnu chybu,“ uzatvára Rakúšan, ktorý plánuje pokračovať vo svojej misii v Mercedese aj v nasledujúcej sezóne 2019.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri