Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

LA CONTROL RALLYE: Popradskí organizátori podali pomocnú ruku

Thursday, 15. 09. 2022 - 10:05, Radovan Szabosi   

LA CONTROL RALLYE: Popradskí organizátori podali pomocnú ruku

Tohtoročný kalendár automobilových súťaží na Slovensku doplní nová súťaž LA CONTROL RALLYE, ktorá sa uskutoční na prelome septembra a októbra s centrom v meste Dobšiná (30. 9 – 1. 10. 2022). Organizačnej taktovky sa ujal skúsený tím činovníkov z AOS klub Poprad, ktorí každoročne organizujú v posledných rokoch populárnu Slovakia Rallye Tatry. Súťaž sa pôjde pod záštitou primátora mesta Dobšiná Jána Slováka.

Tibor Szabosi;asr67943-28.jpg

Jesenná rally v Dobšinej je zaradená do: Slovenský rally pohár - 3. podujatie (SRP), Regionálny rally pohár, Pohár organizátora (PO), Rallyškola (RŠ), RallyLegend (RL) a Motorsport Rally Cup (MRC). Kalendár Slovenského rally pohára prišiel počas sezóny o dve podujatia, čo v konečnom dôsledku znamenalo nemožnosť vyhlásenia celkovej klasifikácie. Úvodný podnik na Slovakia Ringu bol po nešťastnej udalosti predčasne ukončený, pričom sa neodjazdila ani jedna rýchlostná skúška. Potom bola zrušená Hunter Rally a v kalendári „poháristov“ zmizla takmer polovica súťažných dní. Popradskí organizátori podali pomocnú ruku a postarali sa o uskutočnenie náhradnej súťaže, ktorá bola potrebná aj z dôvodu splnenia podmienok pre vyhlásenie celoročných víťazov pohára. To by bez ďalšieho podujatia podľa predpisov SAMŠ nebolo vôbec možné. „Sme radi, že sa nám podarilo nájsť v podobe popradskej spoločnosti LA CONTROL hlavného partnera súťaže a zároveň došlo k dohode s organizátormi Motorsport Rally Cupu, ktorí dodatočne zaradili súťaž v Dobšinej do svojho kalendára,“ uviedol Peter Oravec, predseda AOS klub Poprad a zástupca riaditeľa LA CONTROL Rallye.

Tibor Szabosi;asr68221-13.jpg

LA CONTROL Rally okrem zaradenia do SRP bude otvorená aj pre ďalšie posádky (bez licencie) v rámci Regionálneho rally pohára, Motorsport Rally Cupu a (posádky MSR) v rámci Pohára organizátora. Ide o národné podujatie s povolenou zahraničnou účastou. Centrom súťaže bude staré banícke mesto Dobšiná, ktoré sa v motoristickom svete preslávilo európskymi pretekmi automobilov do vrchu pod názvom Dobšinský kopec. Riaditeľstvo súťaže nájdeme v budove Mestského úradu na ulici SNP, kde bude umiestnené aj tlačové stredisko. Pred budovou úradu prebehne v piatok 30. septembra o 16. hodine slávnostný štart. Servisné parkovisko nájde azyl v priestoroch spoločnosti EUROBUS. Samotná rally sa pôjde v sobotu 1. októbra a meria celkom 191,90 km a obsahuje tri rýchlostné skúšky (úsek RZ Poloma) v celkovej dĺžke 35,40 km.

Tibor Szabosi;ac7i7229-6.jpg

Pozrime sa v úvodnej tlačovej správe na základný program súťaže. Celá súťaž sa odohrá v iba dvoch dňoch. V piatok 30. septembra sa uskutoční registrácia posádok, výdaj itinerárov a začatie zoznamovacích jázd. Prebehne tiež administratívne, technické preberanie a obhliadka trate. Popoludní je na programe vyššie spomínaný slávnostný štart. Okrem samotnej súťaže je na piatok podvečer naplánované stretnutie jazdcov a Rally komisie. „Radi by sme tu odprezentovali pripravované zmeny pre rok 2023, ale najmä si vzájomne vydiskutovali pokračovanie slovenskej rally, keďže táto aktuálna sezóna je veľmi chudobná na organizátorov aj na súťažné posádky,“ upresnil Peter Oravec, člen Rally komisie SAMŠ.

Tibor Szabosi;asr68783-6.jpg

Pretek sa uskutočnia v sobotu 1. októbra, prvé vozidlo štartuje zo servisného parkoviska o 8.30 hod., na štartové pole čakajú tri sekcie a v každej sa pôjde rýchlostná skúška Poloma v dĺžke 11,80 km. V cieli súťaže sa objaví prvé vozidlo o 14.20 hod., na cieľovej rampe prebehne aj rozdielenie cien.

Tibor Szabosi;asr68734-4.jpg

Začiatkom septembra boli uverejnené zvláštne ustanovenia súťaže, zároveň bolo spustené aj elektronické prihlásenie pre posádky prostredníctvom webovej stránky www.sams-asn.sk. Uzávierka prihlášok s redukovaným vkladom je stanovená na štvrtok 15. septembra a celková uzávierka na nedeľu 18. septembra.

Tibor Szabosi;asr68974-3.jpg

Ďalší spravodajský servis v rámci 1. LA CONTROL Rallye 2022 prinesieme v nasledujúcich tlačových správach. Uverejnené budú postupne na oficiálnej webovej stránke www.rallyetatry.sk, na facebookovom a instagramovom profile.

Roman ORDELT. tlačový tajomník 1. LA CONTROL Rallye 2022



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri