Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

L Racing zakončil rok na Szilveszter Rallye

Monday, 31. 12. 2018 - 17:00, Martin Trenkler   

L Racing zakončil rok na Szilveszter Rallye

Jubilejná 20. Szilveszter Rallye na maďarskom Hungaroringu (28.-29.12.) definitívne ukončila súťažnú sezónu v tíme L Racing. Vlastimil Majerčák a Pavol Kušnier si z okruhu F1 odniesli umiestnenie v top 10.

Upršané a mrazivé počasie padlo na najznámejší maďarský autodróm koncom uplynulého týždňa. Tradičná silvestrovská exhibícia je charakterom rozmanitých tratí v areáli okruhu kvalitnou súťažou a prihlásilo sa sem vyše 200 posádok.

Tibor Szabosi;c30i2919-9.jpg

Medzi nimi opäť aj posádka tímu L Racing Vlastimil Majerčák/Pavol Kušnier na Forde Fieste R5 EVO. Patrí im výborné 6. miesto v absolútnom hodnotení.

Tibor Szabosi;c30i4013-12.jpg

Vlastimil Majerčák: “Privítalo nás upršané počasie a v noci dokonca riadne primrzlo - miestami to bolo veľmi zradné, no prekľučkovali sme sa bez ujmy. Nechcel som ísť do veľkého rizika, treba nám auto poriadne prichystať na ďalšiu sezónu. Vo Fieste som nesedel od Rally Železniky koncom júna. Z kola na kolo sme sa zrýchľovali a posúvali poradím a som s výsledkami spokojný. Auto fungovalo veľmi dobre, potešilo nás aj množstvo divákov, ktorí prišli v rekordných počtoch, a to aj zo Slovenska. Hungaroring skrýva množstvo obslužných komunikácií, výcvikový polygón, off-roadový areál, veľké prevýšenia a sú to aj vďaka tomu štandardné rýchlostné skúšky. Teraz chceme dať Ford do najlepšieho stavu. Ešte nemáme k dispozícii všetky kalendáre, sú tam však už teraz nejaké termínové kolízie, takže sa ešte rozhodneme, kde odštartujeme.”

Tibor Szabosi;c30i4243-13.jpg

Ján Lipták, manažér tímu L Racing na záver sezóny dodáva: “Silvestrovská rely na Hungaroringu patrí k tým náročnejším a štandardným súťažiam zároveň, napriek tomu, že ide o koncoročnú exhibíciu. Vlasto tu štartoval už niekoľkokrát. Napriek deficitu času za volantom Fiesty uplynulý rok, dosiahli s Paľom Kušnierom veľmi pekný výsledok. Teraz je čas pogratulovať si k úspešne zvládnutému roku a pripiť si k ďalším úspechom na pretekárskych a súťažných tratiach, ako aj v živote samotnom. Za tím L Racing prajem všetkým fanúšikom motoristického športu všetko dobré v roku 2019.”



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri