Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

L Racing štartoval na Morave aj v Maďarsku

Tuesday, 02. 04. 2019 - 20:41, Public relations   

L Racing štartoval na Morave aj v Maďarsku

Profesionálny automobilový tím L Racing z Krásnohorského Podhradia odštartoval sezónu 2019 hneď dvomi súťažami rely. Prvé podujatie Majstrovstiev Slovenska v rely si vyskúšal Věroslav Cvrček ml. a prvé podujatie Stredoeurópskej trofeje FIA (FIA CEZ) pre zmenu Vlastimil Majerčák.

Endre Dudás;duen-egerrallye2019-0305.jpg

Najprv sa pozrime na trate Eger Rallye 2019. Tie si na štart svojej sezóny zvolila posádka Vlastimil Majerčák-Pavol Kušnier. Po stabilnom štarte však prišlo sklamanie, keď sa na 6. rýchlostnej skúške porúčal tlmič ich Fordu Fiesty R5 EVO.

Tibor Szabosi;c30i5095-15.jpg

Vlastimil Majerčák: "Prvú súťaž tejto sezóny sme poňali predovšetkým tréningovo. Bolo tam veľmi veľa rýchlych áut R5 so skúsenými posádkami a nešlo nám tak o nejaké veľké body. Čakalo nás však veľa užitočných kilometrov a chceli sme chytiť nejaké body do Stredoeurópskej trofeje - FIA CEZ. Napriek Rally 2 sme zobrali 4 body FIA CEZ. Dve trate boli na dobrej vozovke, no jedna bola doslova katastrofálna - ťažko vôbec hovoriť o asfalte...

Endre Dudás;ftf3396.jpg

Práve na takomto povrchu sme zavadili kolesom o výtlk a vystrelil nám tlmič cez kapotu, pričom poškodil aj čelné sklo. Mechanici mali čo robiť, no odviedli skvelú prácu, za čo im ďakujem a mohli sme tak dokončiť druhú etapu, práve pod Rally 2. Dobre sme sa však rozjazdili pred Lavanttal Rallye v Rakúsku, kam odchádzame už túto stredu. Ešte sme tam predtým neštartovali. Čakajú nás vysoké nadmorské výšky a možno premenlivé počasie, bude to pekná výzva."

Endre Dudás;duen-egerrallye2019-3482.jpg

Lavanttal Rallye bude teda druhým podujatím FIA CEZ. Pôjde o 12 rýchlostných skúšok na tratiach v kopcoch medzi Grazom a Klagenfurtom.

Tibor Szabosi;c30i5938-14.jpg

38. Kowax Valašská Rally ValMez 2019 bola netradične prvým podujatím Majstrovstiev Slovenska v rely (MSRR). Dva náročné súťažné dni si po prvýkrát vyskúšal aj Věroslav Cvrček ml., ktorého poznáme viac v pozícii víťaza pretekov automobilov do vrchu. V Škode Fabii S2000 mu sekundoval nový spolujazdec Tomáš Prokorát.

Tibor Szabosi;asf-9815-3.jpg

Věroslav Cvrček ml.: "Valaška prebehla takmer ideálne. Rýchlo som sa zohral s novým spolujazdcom a po dlhej dobe som sa dostal do rely tempa. Začal sa tak boj s neznámymi traťami. Bolo nám jasné, že proti vozidlám R5 máme nevýhodu auta staršej generácie a hlavne slabšieho motora. No i tak je Fabia S2000 fantastické, ex-továrenské auto, ktoré bolo opäť skvelo nastavené a pripravené. Nemuseli sme riešiť žiaden technický problém, čo nám pomohlo sústrediť sa na jazdu. V sobotnej etape sme stále zvyšovali tempo, no na RS7 som spravil "hodiny" a stratil asi 15 s. V nedeľu sme pokračovali v podobnom tempe, no kvôli veľmi chladnému ránu som si zvolil pneumatiky mäkkej zmesi. Pre dve klasické RS to bola dobrá voľba. No na RS polygónu Tatra mi prestali fungovať predné pneumatiky, tak som ich na druhý prejazd touto skúškou prehodil za zadné... Auto bolo extrémne pretáčavé a abrazívny asfalt načisto zlikvidoval naše zadné pneumatiky a tým aj šancu na skvelý výsledok, pretože sme na týchto dvoch skúškach stratili cez 30 s. No bojovali sme až do cieľa, udržali sme za sebou jeden Hyundai R5 a ďalšie dve R5 boli neďaleko pred nami. Bolo skvelé bojovať aspoň s niektorými R5, čo dávalo súťaži správny náboj. Určite sa budeme chcieť čo najskôr dostať do auta R5, no zatiaľ sa môžeme učiť s Fabiou S2000. Za posledné 3 sezóny som štartoval na 5 rely, čo je málo na to, aby sme boli schopní ísť tak rýchlo, ako by som si prial. Takže čo najviac odjazdených kilometrov v akomkoľvek aute môže byť užitočné. Verím, že v spolupráci s L Racingom, ktorému ďakujeme za podporu, absolvujeme čo najviac súťaží a podarí sa nám posunúť naše výsledky, ako sa nám to darí aj v pretekoch do vrchu."

Tibor Szabosi;c30i2964-12.jpg

Ján Lipták, manažér tímu L Racing: "Opäť sa ukázalo, že rely je krásna, no nevyspytateľná disciplína. Dve náročné dlhé súťaže na Morave a v Maďarsku si naše posádky užili z každej strany, v dobrom aj zlom. Rátajú sa však skúsenosti, aj prvé body a preto bol náš cieľ splnený. Tešíme sa na ďalšie podujatia. Najbližšie štartuje Vlasto na rely v Rakúsku, neskôr sa tam stretneme aj my v pretekoch do vrchu a medzitým by mali odštartovať aj Michaela Debnárová s Luciou Laurincovou na českom relyšprinte v Kopnej."

Endre Dudás;duen-egerrallye2019-3830.jpg

Fotogaléria z 38. Kowax Valašskej Rally ValMez

Fotogaléria z Eger Rally

l-racing-2019-1.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri