Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

L Racing s víťaznými trofejami aj na Babe

Tuesday, 10. 07. 2018 - 17:24, Public relations   

L Racing s víťaznými trofejami aj na Babe

Populárne preteky do vrchu na Pezinskej Babe priniesli uplynulý víkend tímu L Racing niekoľko absolútnych víťazstiev. Postarala sa o to stála dvojica Věroslav Cvrček ml. a Denis Pavlík. Tento víkend čaká L Racing jubilejná 10. Rally Lubeník.

Celá sezóna Majstrovstiev Slovenska v pretekoch automobilov do vrchu (MSR PAV) sa nesie v znamení napätých a tesných súbojov absolútnej špičky. Pezinská Baba však priniesla nečakaný zvrat už po sobotňajších tréningoch, kedy z bojov pre poruchu motora vypadol Igor Drotár, a to ako hlavný konkurent Věroslava Cvrčeka a tímu L Racing. Jednoduché to však nie je nikdy, ako nám porozprával absolútny víťaz pretekov Slovakia Baba 2018, a držiteľ nového traťového rekordu na Škode Fabii RS2000.

Tibor Szabosi;c30i9848-16.jpg

Věroslav Cvrčk ml.: "Na Pezinskú Babu sme sa pokúsili nastaviť auto podľa dát a skúseností z predošlých ročníkov. Po sobotňajších tréningoch to opäť vyzeralo na pokračovanie tesných súbojov, ktoré prebiehajú po celú sezónu. Ja, Igor Drotár a rakúsky démon Karl Schlager sme boli v 0,05 s. Už na ceste späť z tréningu do servisu však odstúpil Igor Drotár pre poruchu motora a tým sa situácia úplne zmenila. Namiesto tvrdého boja a jazdy na úplnom limite bolo potrebné bezpečne dôjsť do cieľa pre majstrovské body. Preto sme nasadili iba staršie tréningové pneumatiky. Sobotňajšiu prvú jazdu som však poňal i tak bojovne a prekonal som osem rokov starý traťový rekord. Aj druhú jazdu som došiel v príjemnom tempe a zvíťazil absolútne s celkom veľkým náskokom.

Tibor Szabosi;c30i8128-11.jpg

V nedeľu to bola rovnaká situácia, no pretože som sem neprišiel iba kvôli bodom, ale tiež si užiť rýchlu jazdu, zabaviť divákov, posunúť trochu ďalej svoje jazdecké schopnosti, dal som do prvej jazdy všetko, okrem veľkého rizika. Sobotňajší čas som vylepšil ešte o 1,5 s. Na druhej jazde som už chcel trochu pošetriť auto a šiel som celkom bezpečne pre víťazstvo. Tieto dve víťazstvá sú celkom iné, než ktorékoľvek predchádzajúce. Určite však neboli jednoduché. Nebolo totiž jednoduché ísť s vedomím, že nesmiem riskovať a technika musí vydržať. Určite som si to neužil, ako keď bojujeme o stotiny. Dokonca som Igorovmu tímu ponúkol zapožičanie si nášho náhradného motora. Bola to zaujímavá skúsenosť, ktorá tiež patrí k motoršportu a som rád, že som to zvládol a neurobil nejakú nezmyselnú chybu. Ďakujem svojmu autu, ktoré fungovalo skvele. Za možnosť štartovať a skvelé podmienky na víťazstvo ďakujem L Racingu a za podporu priamo na pretekoch Rexteamu a rodine."

Tibor Szabosi;c30i7294-9.jpg

Zatiaľ čo manažéri tímu Ján a Peter Liptákovci napokon nenastúpili kvôli pracovnej vyťaženosti, ďalšia stálica tímu L Racing Denis Pavlík zažil takmer dokonalý, no tiež nie priamočiary víkend. V sobotu mu patrilo 2. miesto triedy A, 1. miesto v triede A-1600 a rovnako prvenstvo v Junioroch. Nedeľa nemohla dopadnúť lepšie, keď v tesných súbojoch vyhral s Peugeotom 208 VTi R2 triedu A absolútne.

Tibor Szabosi;asf-5113-2.jpg

Denis Pavlík: "Po dvoch sobotňajších tréningoch to vyzeralo opäť na tesné súboje v triede A. V prvej ostrej jazde som mal "šťastie" a musel som ju opakovať hneď dvakrát: najprv kvôli haváriám a potom kvôli technickej poruche vozidla predo mnou. Po toľkých jazdách sa mi nakoniec prehriali pneumatiky a nedržalo to skoro vôbec. Nedeľa bola veľmi náročná. Po prvej ostrej jazde sme boli všetci štyria v triede A v jednej sekunde! Napokon po menšom technickom probléme, ktorý nás trápil od rána, sme dokázali vyhrať v tesnom súboji. Veľké ďakujem patrí tímu L Racing, mechanikom a rodičom. Vidíme sa o dva týždne v Dobšinej!"

Tibor Szabosi;c30i0690-15.jpg

Na rade je už tento víkend Enipro X. Rally Lubeník, a to ako štvrtá zo šiestich súťaží slovenského šampionátu. Tím L Racing postaví na zradné, no tiež zábavné trate trojicu posádok: Michaela Debnárová s Luciou Laurincovou odštartujú opäť na svojom vernom Renaulte Cliu v triede 8, zatiaľ čo Marek Špavelko si opäť vyskúša rely s Katarínou Kysuckou na Mitsubishi Lancer EVO VI v triede 3. Milan Straka a Ján Maslej si pre zmenu užijú jazdu v Slovenskom rely pohári (SRP) s vozidlom Ford Escort RS2000. Výzvou bude dozaista tiež návrat legendárnej rýchlostnej skúšky "Peklo".

Tibor Szabosi;c30i7468-9.jpg

Ján Lipták, manažér tímu L Racing: "Víkend na Pezinskej Babe nemohol dopadnúť pre tím L Racing lepšie, keď nám trofeje za dve absolútne víťazstvá priniesol opäť Věroslav Cvrček a ďalšie víťazné trofeje vo svojej triede aj Denis Pavlík. Tentokrát to bolo bez silného tlaku konkurencie, ktorú vytrápila technika, no do konca sezóny ostáva ešte celý rad kopcových pretekov, netreba preto zaspať na vavrínoch. Tento piatok a sobotu nás už čaká súťaž v Lubeníku. Trate sú tu tradične veľmi náročné, obzvlášť "Veľké Peklo". Všetkým držíme palce a reklamným partnerom ďakujeme za podporu."

l-racing-jun2018-ii.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri