Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

L Racing s desiatym víťazstvom sezóny na Jankovom Vŕšku

Wednesday, 08. 08. 2018 - 11:30, Public relations   

L Racing s desiatym víťazstvom sezóny na Jankovom Vŕšku

Automobilový tím L Racing z Krásnohorského Podhradia má za sebou ďalší mimoriadne úspešný víkend na Majstrovstvách Slovenska v pretekoch automobilov do vrchu (MSR PAV). O najcennejšiu trofej na Jankovom Vŕšku sa postaral Věroslav Cvrček ml. s ôsmym víťazstvom po sebe a desiatym v tejto sezóne.

Tibor Szabosi;c30i2524-12.jpg

Šance na absolútny titul Majstra Slovenska sú v tíme L Racing čoraz bližšie k realite. Do konca sezóny však ostávajú ešte štyri bodované dni a nikto v tíme preto nespí na vavrínoch. Krásne letné počasie vystriedal v nedeľu pred druhou jazdou náhly lejak, ktorý mohol zamiešať kartami. Cvrček však napokon vyhral všetky štyri jazdy. Podobne skvelo si počínal aj Denis Pavlík ako víťaz triedy A. Nijako nezaostával ani manažér tímu Ján Lipták, či Poliaci Waldemar Kluza a Roman Baran. Žiaľ Peter Lipták neštartoval ani teraz: technickú poruchu z Dobšinského kopca mechanici síce opravili, no ešte pred pretekmi v Uhrovci sa vyskytol problém na turbe jeho Mitsubishi Lancer EVO IX, ktorý nebolo možné včas vyriešiť.

Tibor Szabosi;c30i7154-9.jpg

Věroslav Cvrček ml.: "Preteky na Jankovom Vŕšku pre nás dopadli naozaj skvelo. Prípravy boli opäť dôkladné, urobili sme drobné zmeny v nastavení bŕzd. Naviac náš tým pripravoval druhú Fabiu RS2000 pre Poliaka Waldemara Kluzu, ktorý tiež štartoval pod vlajkou L Racing. Všetky štyri merané jazdy som vyhral absolútne v slovenskom aj poľskom šampionáte. Hneď v prvej sobotnej ostrej jazde som zajazdil nový traťový rekord. V ten deň to znamenalo víťazstvo so sekundovým náskokom. Rovnaký náskok som získal aj hneď v prvej nedeľňajšej ostrej jazde. Hneď potom sa nad traťou prehnala tradičná silná búrka s lejakom. Druhá jazda mohla vďaka mokrej trati a zložitej voľbe pneumatík veľmi zamiešať poradím. Trať pomaly schla a bolo možné obuť sliky, ale aj pneumatiky do dažďa, či do prechodných podmienok. S voľbou správneho obutia mi najviac pomohol tím, ktorý zisťoval podmienky na trati. Veľmi mi poradil aj tímový kolega Denis Pavlík a bývalý Majster Európy Peter Jureňa, ktorí ma po prejdení cieľom informovali o podmienkach na trati. Vybrali sme si síce staršie pneumatiky, no správneho typu - suchá relyová pneumatika mäkkej zmesy. Bola to skvelá voľba, no i tak som musel veľmi zatlačiť a v každej zákrute som šiel šmykom. Bol to naozaj skvelý zážitok a jazdu som si užíval, pretože som tušil, že by to mohlo dobre dopadnúť. Nakoniec som vyhral o 1 s v poľskom šampionáte a s veľkým náskokom v slovenskom šampionáte, aj vďaka nesprávnemu obutiu konkurencie. Tím L Racing s Rexteamom získali ôsme víťazstvo za sebou a desiate v tejto sezóne. Ešte nás čakajú dva náročné víkendy. Nechceme nič podceniť, budeme i naďalej tvrdo pracovať a pokorne bojovať. Práca a podpora všetkých členov L Racing - Rexteamu bola úžasná a veľmi mi uľahčila cestu k víťazstvám."

Tibor Szabosi;c30i3352-8.jpg

Denisovi Pavlíkovi na Peugeote 208 VTi R2 patrí za sobotu aj nedeľu po dvakrát prvenstvo v triede A (MSR), 3. miesto v tr. A (poľský šampionát), 1. miesto v Junioroch a tiež 1. miesto tr. A-1600 (SK aj PL).

Denis Pavlík: "Sobota mi vyšla doslova na jednotku. Oproti minulému roku som sa zlepšil o jednu sekundu. V prvej nedeľňajšej ostrej jazde som zajazdil svoj osobný rekord s časom 2:09,146 s. Pred druhou jazdou nám zapršalo a bolo to dosť zaujímavé... Oproti konkurencii sme si zvolili vhodnejšie obutie, i keď to nebolo ideálne. Ďakujem tímu L Racing, mechanikom a samozrejme rodičom."

Tibor Szabosi;asf-7336-3.jpg

Poliak Waldemar Kluza (Škoda Fabia RS2000) skončil pre L Racing v sobotu na treťom a v nedeľu na skvelom druhom mieste za Věroslavom Cvrčekom v absolútnom hodnotení. O dobré výsledky sa postaral aj ďalší Poliak v tíme Roman Baran (Mitsubishi Lancer), ktorý v sobotu zaknihoval piate a v nedeľu štvrté miesto celkového hodnotenia.

Manažér tímu L Racing Ján Lipták si opäť zvykal na Subaru Impreza, ktoré opäť prešlo vývojovými zmenami. V sobotu si vyjazdil piate miesto triedy E1 a ôsme v absolútnom hodnotení. V sobotu mu už patrilo šieste miesto absolútne a rovnako v triede E1.

Tibor Szabosi;c30i8891-12.jpg

Ján Lipták: "Máme z pretekov dobrý pocit, všetko prebiehalo výborne. Spŕchlo nám, no aj to k tomu patrí. Zmenili sme nastavenia na mojom aute, takže som si opäť zvykal. Fungovalo však dobre. Ďakujem našim jazdcom za naozaj dobré výsledky."

Najbližšie preteky v Ústí nad Orlicí - Ústecká "21" pôjdu za tím L Racing Věroslav Cvrček ml. s Denisom Pavlíkom.

l-racing-jun2018-ii.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri