Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

L Racing po úspešnej Bohemii aj na Dobšinskom kopci

Friday, 19. 07. 2019 - 16:08, Public relations   

L Racing po úspešnej Bohemii aj na Dobšinskom kopci

Automobilové súťaže rely a preteky do vrchu sú na programe profesionálneho tímu L Racing počas celého leta. K tradičným slovenským šampionátom sa uplynulý víkend pridal aj ten český so slávnou Rally Bohemia. Tento víkend nasledujú najväčšie a najslávnejšie slovenské preteky do vrchu Dobšinský kopec.

Rally Bohemia s centrom v Mladej Boleslavy bola domácou súťažou pre Věroslava Cvrčeka ml., ktorý už tento víkend osedlá kopcový špeciál v ceste za druhým titulom Majstra Slovenska. Na "Bohemku" si pripravil rovnako Škodu Fabia, no staršej špecifikácie S2000. Po druhýkrát mu robil spolujazdca Tomáš Prokorát. Napriek náročným podmienkam si v tvrdej konkurencii vzali domov 10. miesto celkovo a 8. v triede 2.

Václav Fiala;rb2019-69.jpg

Věroslav Cvrček ml.: "Na začiatok by som sa chcel poďakovať tímu L Racing a všetkým reklamným partnerom za možnosť štartovať na tejto významnej súťaži. Aj keď sme štartovali so starším autom, nechceli sme byť iba do počtu... Veľa sme sa venovali príprave auta, náhradným dielcom a doladeniu všetkých detailov. Mali sme tiež jeden kratší test. Usporiadateľ pripravil krásne, náročné a predovšetkým z veľkej časti nové trate. Naviac všetko skomplikovalo premenlivé počasie a takmer nikto nemal rovnaké obutie. Nám sa prvá voľba nepodarila, odštartovali sme na troch slikoch strednej zmesi a na jednom mäkkom sliku. No už od prvej skúšky pršalo, tak sme použili ďalšie dve mäkké sliky z rezervy a dokončili sme zvyšné skúšky na troch mäkkých a jednej strednej gume. Takmer všade pršalo a bolo tam množstvo blata. Pre zvyšok súťaže bolo podstatné, aby sme ju prešli bez problémov a veľkej časovej straty. Na ďalšiu sekciu sme obuli pneumatiky do mokra na prednú nápravu a na zadnú sme dali mäkké sliky. Ukázalo sa to ako správna voľba a zajazdili sme slušné časy. Dokonca raz aj skvelý 4. čas absolútne. To spôsobili chyby množstva posádok pred nami, ktoré si pri krátení jednej zákruty spravili defekt. My sme si to predtým zaznačili a miestu sme sa bezpečne vyhli. Ešte cennejšie však boli celkovo 12. časy na posledných dvoch skúškach etapy.

Václav Fiala;rb2019-36.jpg

V nedeľu sme pokračovali v dobrom tempe, cítili sme veľkú podporu fanúšikov, išlo sa nám skvele a spravili sme 11., 16. a predovšetkým 8. čas na najdlhšej a najzradnejšej skúške súťaže. Aj druhá nedeľná sekcia šla skvele - dvakrát 11. najlepší čas na krátkych tratiach bolo takmer maximum, čo sme dokázali na suchom asfalte v kopcovitom teréne z atmosférického motora dostať. Pred druhým prejazdom 22-km skúšky Radostín začalo pršať. Niektorí si obuli mäkké sliky, my tie stredné. Navyše asfalt na prvej časti bol neuveriteľne klzký, museli sme ísť krokom a byť opatrní pri brzdení. V ďalších častiach skúšky sa príľnavosť zásadne menila, našťastie sme sa tomu vedeli prispôsobiť a využili sme skvelé jazdné vlatnosti nášho auta. V cieli z toho bolo napokon skvelé 8. miesto, no predovšetýkm strata len 0,85 sekundy na 1 kilometer na víťaza Kalleho Rovanpera. K tomu strata iba 7 sekúnd na úradujúceho svetového šampióna Jana Kopeckého a dokonca umiestnenie pred Václavom Pechom. Celkovo sme skončili na 10. mieste. Určite to bola jedna z najnáročnejších súťaží, ktoré som kedy šiel a myslím si, že sme ukázali stabilné a slušné časy. Ďakujem spolujazdcovi za skvelý rozpis, počas druhej spoločnej súťaže fungovala spolupráca naozaj skvelo. Podpora L Racingu a Rexteamu bola rovnako dôležitá. Pretože ide o našu domácu súťaž, mohli sme sa opäť spoľahnúť i na silnú podporu fanúšikov. Verím, že sa nám v budúcnosti podarí čo najviac štartov, aby sme našu výkonnosť posúvali čo najvyššie."

Tibor Szabosi;c30i1287-17.jpg

Tento víkend už patrí Majstrovstvám Európy pretekom automobilov do vrchu pod názvom Dobšinský kopec. Věroslav sa tak presunul s celým kopcový tímom do mesta Dobšiná na Gemeri. Naše najväčšie kopcové preteky si v rámci MSR PAV vyskúšajú títo jazdci tímu L Racing: Věroslav Cvrček ml. (Škoda Fabia RS2000), Ján Lipták (Subaru Impreza), Denis Pavlík (Peugeot 208 VTi R2), Jiří Theimer (Peugeot 306 Maxi), Tomáš Kukučka (Mitsubishi Lancer EVO IX), Tibor Nagy (Subaru Impreza WRX STi), Vlastimil Majerčák (Ford Fiesta R5 EVO), Peter Dobšinský (Peugeot 306 S16) a Daniel Súčik (BMW 320i).

Tibor Szabosi;c30i1791-17.jpg

Ján Lipták, manažér a jazdec tímu L Racing: "Najprv sa chcem poďakovať Věroslavovi za skvelú reprezentáciu nášho tímu na Rally Bohemia, rovnako aj našim partnerom za možnosť štartovať na tomto podujatí. Jedno významné podujatie však už strieda ďalšie; vzhľadom na malú vzdialenosť je Dobšinský kopec náš domáci. Preteky absolvujeme v hojnom počte a verím, že nám okrem počasia bude priať aj športové a technické šťastie."

Tibor Szabosi;c30i4006-15.jpg

Tibor Szabosi;c30i0438-17.jpg

Tibor Szabosi;asf-8954-4.jpg

l-racing-2019-tlacove-spravy-dobsina.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri