Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

L Racing po Trebišove čaká slávnostný záver v pretekoch do vrchu

Wednesday, 05. 09. 2018 - 16:28, Martin Trenkler   

L Racing po Trebišove čaká slávnostný záver v pretekoch do vrchu

Automobilový tím L Racing - čerstvý Majster Slovenska v pretekoch automobilov do vrchu, súťažil uplynulý víkend opäť aj na tratiach rely. DeutschMann Rallye Trebišov si už po druhýkrát našla svoje pevné zázemie v tejto metropole Zemplína.

Tibor Szabosi;asf-0388-2.jpg

Tím L Racing tu reprezentovali Maroš a Katarína Kysuckí na Mitsubishi Lancer EVO IV (trieda 3) a Michaela Debnárová s Luciou Laurincovou na Renaulte Clio (trieda 8). V rámci Slovenského rely pohára (SRP) a ukázal opäť Milan Straka s Jozefom Tischlerom na Forde Escorte RS 2000. Po úvodnej mestskej skúške v Trebišove nasledovala v sobotu séria nesmierne náročných skúšok na úzkych lesných asfaltoch s rozdielnou kvalitou vozovky.

Tibor Szabosi;c30i6268-11.jpg

Všetky posádky došli bezpečne do cieľa: Kysuckí na 8. mieste v triede, Miška s Luciou na 2. mieste vo svojej kategórii a Milan s Jozefom ako celkovo 5. v SRP.

Tibor Szabosi;c30i5029-15.jpg

Maroš Kysucký: "Vrátili sme sa do MSR po nejakých dvoch rokoch. Citeľne nám na úvod chýbali tie kilometre za volantom, no neskôr sme dokázali jazdiť aj "ôsme" časy a držali sme sa v top 10. Na poslednej skúške - asi kilometer po štarte, sme dostali defekt. Aby sme nespravili ešte väčšiu škodu, museli sme ho opraviť priamo v skúške a stratili sme asi osem minút. Napriek tomu sme skončili na treťom mieste v DeutschMann Cupe, čo bola akási náplasť na našu smolu. Dosiahnuté časy nás však celkom potešili a pevne dúfame, že sa zúčastníme aj Košíc. Chcem sa poďakovať tímu L Racing, ale aj Marekovi Špavelkovi, ktorý auto pripravil na jednotku."

Tibor Szabosi;c30i6083-17.jpg

Michaela Debnárová: "Po náročnej "Barumke" nás čakali hneď ďalší víkend Majstrovstvá Slovenska v rely v Trebišove. Chlapci z Minařík Racing mali iba tri dni na prípravu nášho Renaultu Clio, čo zvládli opäť na jedničku: súťaž sme absolvovali bez akéhokoľvek technického nedostatku. Rallye Trebišov sme si s Luckou užili s radosťou. Skúšky boli síce každým prejazdom náročnejšie kvôli vyťahanému štrku v zákrutách, no s tým už každý vopred počítal... Popasovali sme sa s podmienkami a dosiahli sme krásne 2. miesto v triede 8. Poďakovanie patrí ako vždy hlavne nášmu skvelému tímu L Racing, ktorý sa postaral, aby sme boli súčasťou tejto rely."

Tibor Szabosi;c30i5388-12.jpg

Tento víkend bude patriť už poslednému podujatiu Majstrovstiev Slovenska v pretekoch automobilov do vrchu na 2650-metrovom kopci Budča-Ostrá Lúka. Tím L Racing spolu s jazdcom Věroslavom Cvrčekom ml. získali na nedávnych pretekoch v Ústí nad Orlicí tituly absolútnych Majstrov Slovenska. Ostrá Lúka ponúkne komfort dosiahnutého výsledku, no vďaka tomu určite aj zaujímavé súboje.

Tibor Szabosi;c30i6126-18.jpg

Ján Lipták, manažér tímu L Racing: "Chcem sa veľmi pekne poďakovať našim posádkam za reprezentáciu tímu L Racing na Rallye Trebišov. Záver oficiálnej motoristickej sezóny je na dosah ruky, no čaká nás tiež niekoľko mimosezónnych podujatí, na ktoré sa tiež treba pripraviť zodpovedne. Rovnako aj na najbližšie a zároveň posledné preteky do vrchu na Ostrej Lúke, už tento víkend. Užijeme si ich už ako noví Majstri Slovenska."

Tibor Szabosi;c30i8918a.jpg

Štartová listina Ostrej Lúky uvádza pod prihláškou tímu L Racing tieto mená: Věroslav Cvrček ml. (Škoda Fabia RS2000), Denis Pavlík (Peugeot 208 VTi R2), Ján Lipták (Subaru Impreza) a Roman Baran (Mitsubishi Lancer). Na programe sú po dva voľné tréningy a dve merané jazdy - rovnako v sobotu aj v nedeľu.

Video z Deutschmann Rallye Trebišov

Fotogaléria z Deutschmann Rallye Trebišov

l-racing-8-2018-tlacove-spravy.jpeg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri