Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

L Racing po Lubeníku mieri do Dobšinej

Thursday, 19. 07. 2018 - 14:58, Public relations   

L Racing po Lubeníku mieri do Dobšinej

Automobilový tím L Racing z Krásnohorského Podhradia si uplynulý týždeň odbehol do neďalekého Lubeníka na jednu z najzaujímavejších súťaží Majstrovstiev Slovenska v rely. Tento víkend ich už čaká známy Dobšinský kopec, ktorý sa pôjde opäť ako podujatie Majstrovstiev Európy a Majstrovstiev Slovenska v pretekoch automobilov do vrchu.

Tibor Szabosi;c30i3913-12.jpg

Vráťme sa však najprv na gemerské trate jubilejnej 10. Rally Lubeník. Tá odštartovala už v piatok na legendárnej skúške "Veľké Peklo", ktorá sa po čase vrátila späť do itinerára. L Racing reprezentovali aj Marek Špavelko s Katarínou Kysuckou na staršom Mitsubishi Lancer EVO IV v triede 3. Hladký priebeh súťaže a zbieranie skúseností s novou spolujazdkyňou dopadlo dobre a napriek 5. miestu v triede odchádzala posádka z Lubeníka spokojná.

Tibor Szabosi;c30i2818-7.jpg

Marek Špavelko: "Celá súťaž sa mi páčila a chceli sme si vyskúšať hlavne spoluprácu s Katkou, aj úplne nové tlmiče. Snažili sme sa všetko postupne doladiť a posledné skúšky ukazovali, že je to na dobrej ceste. Piatok sme trochu "predali" aj kvôli slabej viditeľnosti vďaka prachu, pričom sme tiež dobehli auto pred nami. Došli sme do cieľa bez jedinej technickej poruchy či škody. Možno škoda toho piatku, no tlačiť zbytočne na pílu, keď chýbajú spoločné skúsenosti, je zbytočné. Uvidíme, čo sa do konca roka podarí ešte odjazdiť."

Tibor Szabosi;asf-5925-3.jpg

Jediná ženská dvojica v MSR Michaela Debnárová s Luciou Laurincovou si rovnako užili výzvy tejto rely na Renaulte Clio. V triede 8 im patrí 4. miesto.

Tibor Szabosi;asf-5439-2.jpg

Michaela Debnárová: "Rally Lubeník bol pre nás obrovskou výzvou. Do nočnej etapy na "Peklo" sme vyrážali s rešpektom. Po prvom prejazde sme nabrali viac odvahy a po druhom aj viac istoty, v treťom sa nám už išlo výborne. Naše Clio nás poslúchalo a voľba pneumatík sa taktiež ukázala ako správna. Bohužiaľ, pár kilometrov pred koncom skúšky sme odstavili kvôli havarovanému vozidlu a bol nám pridelený náhradný čas. Chlapci z Minařík Racing nám opäť poskytli skvelé technické zázemie. Jazda v druhej etape nás bavila, konečne som sa opäť cítila sebaistá. Jediný menší problém nás zaskočil asi v druhej zákrute po štarte predposlednej skúšky, kedy naše Clio začalo hnevať, nechcelo ísť do otáčok a "kašľalo". Narýchlo som skúsila odpojiť elektriku a znova naštartovať, potom sa na palubovke rozsvietilo „remove card", vymenili sme ju, znova som naštartovala a bolo po probléme. Poslednú skúšku sme si okorenili neskorými brzdami do poslednej zákruty z kopca, pretočilo nás a zhasol nám motor. Fotobunkou sme prešli zadkom samovoľne bez vrčiaceho motora, pričom sme si ešte vylepšili čas o vyše sekundu! Ďakujeme môjmu Milanovi a tímu L Racing, že nám opäť zabezpečili účasť na tomto podujatí."

Tibor Szabosi;c30i4478-8.jpg

Milan Straka a Ján Mašlej si v Slovenskom rely pohári (SRP) s vozidlom Ford Escort RS2000 odniesli domov celkovo 3. miesto.

Tibor Szabosi;asf-5862-3.jpg

Tento víkend patrí najväčším kopcovým pretekom u nás - Dobšinskému kopcu. Na štarte "domácich" pretekov L Racingu nebudú chýbať ani Věroslav Cvrček (Škoda Fabia RS2000), Denis Pavlík (Peugeot 208 VTi R2), Ján Lipták (Subaru Impreza), Peter Lipták (Mitsubishi Lancer EVO IX) a Dobšinčan Vlastimil Majerčák (Ford Fiesta R5 EVO). Na jazdcov i množstvo fanúšikov čakajú dva sobotňajšie voľné tréningy a dve ostré - merané jazdy v nedeľu. Prihlásených je až 155 pretekárov.

Tibor Szabosi;c30i1702-23.jpg

Ján Lipták, manažér L Racing: "V prvom rade ďakujem našim posádkam za peknú reprezentáciu tímu na Rally Lubeník, ktorá patrí tradične k tým najväčším výzvam v kalendári. Tento víkend sa opäť viacerí posnažíme o čo najlepšie výsledky na našom prakticky domácom kopci v Dobšinej. Bude to náročný víkend, no autá su pripravené a verím, že nás čakajú pekné preteky. Ďakujem reklamným partnerom za neutíchajúcu podporu."

l-racing-jun2018-ii.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri