Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

L Racing si Auto Show užil dosýta

Wednesday, 07. 11. 2018 - 22:41, Martin Trenkler   

L Racing si Auto Show užil dosýta

Sedem jazdcov pod prihláškou automobilového tímu L Racing si užilo nedávnu Auto Show na okruhu Slovakia Ring. Exhibičná rely uzavrela slovenskú motoristickú sezónu.

Koniec sezóny strávili tímy na Žitnom ostrove v nebývalom počasí, ktoré si nikto nemohol spojiť s predošlými mokrými a studenými ročníkmi tejto akcie; slnečné počasie a teploty šplhajúce sa cez 20 stupňov Celzia zaplavili paddock prvého slovenského autodrómu. Vyše 70 štartujúcich si v piatok 2. novembra užilo najprv testovací deň spojený s obhliadkou sobotňajšej trate, ktorá pokryla všetky tri rýchlostné skúšky. Posledná - tretia skúška už nebola meraná, no bola povinná a jej cieľom bolo zabaviť divákov napríklad "hodinami".

Tibor Szabosi;c30i0696-16.jpg

Po dvoch meraných skúškach si za tím L Racing najlepšie počínal Denis Pavlík na svojom kopcovom Peugeote 208 VTi R2, ktorého navigovala mama Jaroslava. Skončili 13. absolútne a 2. v triede 6 aj v triede triede predokoliek (2WD).

Tibor Szabosi;asf-4867-2.jpg

Tomáš Minarovič si pre zmenu vyskúšal nové Proto-Volkswagen Polo WRC, a to na 27. mieste celkovo. S perspektívou ďalších štartov na rovnakom stroji si svoje prvé kilometre doprial aj Marek Špavelko (51. abs.). Jozef Molnár sa posadil do ostrého Renaultu Clia (36. abs.) a na rovnakom aute sa zviezla aj Michaela Debnárová (43. abs.). Róbert Horák sa v Peugeote 208 VTi R2 umiestnil pred ňou na 42. mieste.

Tibor Szabosi;c30i0505-17.jpg

Denis Pavlík: "V jednom rozhovore som povedal, že pôjdem opatrne a na časy nebudem pozerať. Táto myšlienka skončila hneď potom, ako som si nasadil prilbu... V obidvoch rýchlostných skúškach som šiel veľmi slušné a rýchle tempo. Dokonca v druhej jazde bol z toho najrýchlejší čas predokoliek. Obrovské ďakujem patrí tímu L Racing a pánovi Liptákovi za krásny záver sezóny. Mamine vďaka za perfektný diktát a mechanikom za skvelú prácu."

Tibor Szabosi;c30i0624-21.jpg

Michaela Debnárová: "Na Auto Show sme mali celkom odvážne plány. Narušil ich dosť nevhodný termín (Pamiatka zosnulých), ktorý spôsobil, že som ostala bez svojej spolujazdkyne Lucky. Tak nasledoval plán B, že sa s mojím Cliom za nás zúčastní po dvojročnej prestávke posádka Molnár - Parihus. Dva dni pred odjazdom mi však šéf tímu L Racing pán Liptak "pribalil" spolujazdca, aby som sa nezúčastnila len ako diváčka. Tak vznikla na poslednú chvíľu dablérska posádka Debnárová - Kerekeš. Jazdu sme si užili napriek "hodinám" v prvom kole, kedy som si na mokrej trati neustrážila "zadok". Druhé kolo sme si zlepšili čas o 24 sekúnd. Čerešničkou na torte bola posledná nemeraná jazda, s iným spolujazdcom, kedy som si po prvýkrát vypočula diktát od môjho partnera Milana Parihusa, ktorý vždy odmietal sadnúť si ku mne do súťažného auta, no na záver tejto sezóny mi týmto urobil obrovskú radosť. Ďakujem pánovi Liptákovi za skvelý nápad a že obom posádkam umožnil na Slovakia Ringu štartovať."

Tibor Szabosi;c30i0805-18.jpg

Maroš Kysucký: "Také dobré počasie sme na Slovakia Ringu hádam ešte nezažili! Čo sa týka jazdenia - cez noc pršalo, tak trať bola na prvej skúške ešte dosť vlhká a neschla... S naším výberom pneumatík sme sa preto trochu šmýkali. Druhé kolo bolo už na suchu a bolo to fajn. V našej triede s vozidlami Mitsubishi sme šli asi jediní s reštriktorom na turbe, no nešlo nám veľmi o časy, navyše meniť taký program motora by bol drahý nezmysel. Je to akcia pre zábavu, no zároveň na čas a človek potom nevie, na čo sa má vlastne sústrediť a ako si užiť jazdu. Divákom sme predviedli tiež nejaké "kolečká", v rámci možností, keďže je to nesmierna záťaž na drahú techniku. Trochu nám chýbala tá "šotolinová" časť trate spred roka, ktorá bola iná a zábavná, tentokrát sme šli prakticky len na asfalte. Teraz nás čaká hlavne plánovanie budúcej sezóny."

Michal Bobko;dsc4542-2.jpg

Marek Špavelko: "Auto Show bola veľmi dobrá a tak ako minulý rok, poslúžila na testovanie nového auta Proto-Volkswagen Polo WRC. To v nás zanechalo veľmi dobrý dojem a bude to určite dobrý stroj pre budúci rok. I keď teraz sme šli bez ALS a správneho programu, no auto bolo dobré a rýchle. Čakajú nás tento rok ešte testy a rozhodneme sa, ktoré podujatie bude naše prvé. Auto Show tak boli vlastne naše prvé ostré kilometre s týmto vozidlom."

Michal Bobko;dsc3558-5.jpg

Ján Lipták, manažér tímu L Racing: "Dosť nešťastný výber termínu podujatia Auto Show počas sviatkov zapríčinil, že sme sa ho nemohli zúčastniť viacerí. Napriek tomu som vďačný všetkým naším jazdcom za takú peknú reprezentáciu tímu L Racing na tejto exhibícii rely. Verím, že si to užili aj všetci ich spolujazdci. Teraz nás čaká predovšetkým plánovanie ďalšej sezóny. Touto cestou ďakujem opäť všetkým za skvelý, i keď náročný rok."

lracing11-2018.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri