Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Kto nahradí Sainza v Austine? Bude to Kubica, Buemi, či Sato?

Tuesday, 10. 10. 2017 - 16:27, Ľuboš Kašický   

Kto nahradí Sainza v Austine? Bude to Kubica, Buemi, či Sato?

Pôvodne mal v Austine štartovať za Toro Rosso Pierre Gasly. Honda však chce, aby vybojoval na Suzuke titul vo Formule Super a tak čakáme na náhradníka. V hre je niekoľko zaujímavých mien.


„Gasly nemôže štartovať v Austine, pretože náš nový dodávateľ motorov Honda ho chce v Super Formule, kde má bojovať o titul," vysvetľuje situáciu šedá eminencia Red Bullu, Helmut Marko. „Rozhodnutie Renaultu o uvoľnení Palmera a nasadení Sainza prišlo príliš neskoro a nečakali sme to," dodáva Rakúšan.

Martin Trenkler;mg-0472-6.jpg

Hneď, ako prišlo potvrdenie o Sainzovom odchode do Renaultu už na zvyšok tejto sezóny, tak Toro Rosso vydalo prehlásenie, že Gasly nastúpi aj v Austine vedľa Daniila Kvyata. Honda to však rýchlo stopla, lebo Gasly vedie pred posledným dvojkolom japonskej Super Formuly iba o jediný bod, no má zjavne našliapnuté na majstrovský titul. Nuž a ten je pre Hondu doma veľmi dôležitý. Preto tá zmena.

str02.jpg

Nečakane sa tak na kandidátke zaskakujúcich pilotov objavili mená ako Robert Kubica, Sergej Sirotkin, Sebastien Buemi a dokonca aj Takuma Sato, ktorého Indy sezóna už má zimnú prestávku.

str01-gasly.jpg

„Buemi má s nami zmluvu a po odchode Toyoty z WEC bude voľný," pripomína Marko, no jedným dychom dodáva, že: „Bude ťažké presvedčiť Hondu, aby nám povolila Buemiho, ktorý jazdí pre ich úhlavného rivala Toyotu. V Japonsku to berú príliš vážne."

r07.jpg

Štart v Austine už stihol dementovať aj Nico Rozberg, ktorý je manažérom Roberta Kubicu. „Nebudeme podkurovať pod kotlom. Robert nepôjde na štart bez testovania. Mohol by si len uškodiť. Lepšie je držať sa príležitosti, ktorá sa otvára vo Williamse," tvrdí Nemec. Kto teda má do voľnej sedačky najbližšie? „Nemajte obavy," odkazuje nám Helmut Marko. „Budeme to vedieť už v najbližších dňoch." Nuž ja by som si želal veľký návrat Takuma Sata. A čo vy?

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri