Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Krtíš je veľký otáznik pre všetkých

Wednesday, 18. 09. 2019 - 14:12, Ľuboš Kašický   

Krtíš je veľký otáznik pre všetkých

Po dlhých rokoch sa do šampionátu vracia súťaž vo Veľkom Krtíši a pre každého sú trate veľkou neznámou. Popradský tím STING Motorsport na tom nie je o nič lepšie.

 

V Trebišove Popradčania zopakovali šiestym miestom svoj doteraz najlepší výsledok z tatranskej súťaže a v upevnili si svoje postavenie v TOP10 priebežného poradia slovenského rely šampionátu. Do záveru sezóny však ostávajú stále dve súťaže a tri bodované dni v ktorých by Rišo a Robo Čechovci svoje pozície radi vylepšili. „Je to prvá naša sezóna s takýmto výborným moderným autom, akým je Ford Fiesta R5 a stále sa ešte iba učíme,“ pripomína skromne Rišo. „Verím, že postupne sa to začne prejavovať aj na našich výsledkoch, ktorými chceme potešiť nielen seba, ale hlavne našich fanúšikov a partnerov.“

Tibor Szabosi;c30i1506-18.jpg

Pre nováčikovskú posádku z Popradu je prakticky každá súťaž v tejto sezóne nová. Vo Veľkom Krtíši sa preto ich hendikep aspoň trochu vyrovná voči skúsenejším posádkam. Trate víkendovej automobilovej súťaže boli pritom zverejnené len pár dní pred jej začiatkom. „Pozrel som si itinerár a mapu, no neviem sa k tomu vyjadriť. Je to úplne nové pre všetkých. Vyzerá to však na rýchle trate, ktoré neodpustia žiadnu chybičku. Bude si treba dávať veľký pozor,“ zamýšľa sa Rišo Čech.

Tibor Szabosi;c30i9541-23.jpg

Čechovci pred súťažou neabsolvovali žiadny prípravný test a tak sa do kokpitu posadia až po troch týždňoch, ktoré uplynuli od trebišovskej súťaže. „To je vždy ťažké. Človeku chýbajú najazdené kilometre a chvíľu trvá, kým sa dostane do tempa. Nie sme však jediní, ktorí sú v podobnej situácii a určite sa aj teraz s tým popasujeme,“ pridáva sa Robo Čech, ktorý si jazdu so synom v kokpite Fiesty R5 celú sezónu užíva.

Tibor Szabosi;c30i1742-22.jpg

Vo farbách tímu STING Motorsport bude vo Veľkom Krtíši štartovať tentoraz aj posádka Roland Pechuch a Viktória Dudášová, ktorí sa na Lade VAZ 2107 budú pretekať v Triede 6. Tím vyráža do Veľkého Krtíša už vo štvrtok dopoludnia, aby popoludní stihol všetky administratívno-technické povinnosti a v piatok sa už mohol naplno koncentrovať na spoznanie trate a príprave rozpisu.

Tibor Szabosi;asf-4741-5.jpg

Šiesty podnik sezóny MSR 2019 má v itinerári napísaných deväť rýchlostných skúšok, ktoré sa pôjdu v troch sekciách na troch úsekoch. Nevýhodou je veľký rozptyl, čo znamená veľa náročných prejazdových kilometrov. Spolu to napočítame až na 335 km, pričom ostrých kilometrov jednoetapovej súťaže bude 85. Po slávnostnom piatkovom podvečernom štarte sa súťaž odjazdí v sobotu 21.septembra 2019. Začína sa ráno od siedmej a víťazov vyhlásia o 16.40 hod. na námestí v centre mesta.

sting-partneri3.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri