Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Konečný, Haluška a Plichta. Mušketieri z Prešova

Thursday, 12. 04. 2018 - 20:18, Ľuboš Kašický   

Konečný, Haluška a Plichta. Mušketieri z Prešova

Domáci tím Rally System Slovakia nasadzuje do úvodnej súťaže sezóny Majstrovstiev Slovenska hneď tri posádky. Najväčšia ambície však vkladá do osvedčenej spolupráce s posádkou Tomáš Konečný a Matúš Lejko, ktorá bude štartovať so Subaru WRX STI v silno obsadenej triede 3.


„S Tomášom už spolupracujeme od roku 2014 a po rokoch rôznych skúseností s prenajímaním vozidiel sme sa vlani rozhodli, že auto už nebudeme prenajímať a postavíme vlastné," približuje šéf tímu, Vlado Bánoci. „Krok za krokom sa nám to vlani postupne aj podarilo. Sme hrdí, že sme poskladali úplne nový špeciál, aký v našich končinách nemá žiaden tím. Azda niekde v Anglicku, či Japonsku jazdia tieto autá. Je to najnovší typ homologovaného Subaru pre rely. Táto skupina vo svete už pomaly končí a Subaru preto novšiu špecifikáciu nevyvíja. A keďže Tomáš má aj servis na Subaru, tak sme sa rozhodli práve pre toto auto."

tk01.jpg

Tomáš Konečný už vlani ukazoval, že si so subaru dobre rozumie, no o lepšie výsledky ho pripravili technické problémy. „Auto nám začalo fungovať, tak ako by malo, až na konci minulej sezóny. Postupne sme pomenili všetky dôležité komponenty a myslím si, že teraz už sme pripravení na úspešný štart do sezóny. V Triede 3 máme ešte silnejšiu konkurenciu ako vlani, no aj my sme oveľa lepšie pripravení. Preto by sme si chceli trúfnuť popasovať sa o najvyššie priečky v našej triede," netají zdravé naladenie do sezóny 29-ročný Prešovčan.

tk02.jpg

Okrem Konečného s Lejkom nasadzuje však Rally System Slovakia do domácej súťaže aj dve ďalšie posádky. Vlani sa do kokpitu po dvoch rokoch prestávky vrátil bývalý šampión v Triede 5, Peter Haluška, ktorého navigovať v novej sezóne bude Rado Plichta. „Dohodli sme sa, že do sezóny vyštartujeme v spolupráci s Rally System Slovania tímom. Pripravili sme nové auto. Je ním Seat Ibiza Cupra v ktorej skúsime zabojovať v nabitej Triede 5," vraví Peter Haluška.

tk04.jpg

Treťou posádkou, ktorú prešovský tím nasadzuje na 24.ročníku Rally Prešov, je dvojica Igor Plichta a Michal Svat. Tí budú štartovať v Triede 7 na Citroëne Saxo a po doterajších skúsenostiach v SRP je to ich debut v Majstrovstvách Slovenska v rely.

tk03.jpg

Prešovská rely začína v piatok podvečer slávnostným štartom pred radnicou. V sobotu je na programe deväť meraných úsekov (cca 90 km) a víťazov spoznáme podvečer na vyhlásení znova pred radnicou.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri