Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Konečne spolu...na MRC Rally Tribeč

Wednesday, 12. 06. 2019 - 17:21, Public relations   

Konečne spolu...na MRC Rally Tribeč

Nestáva sa často, aby sa vozidlá a posádky Zaneti Motorsport stretli na jednej trati. Predsa len, doména bratov Melichárkovcov je rely, meno Ivan Mutňanský sa aktuálne spája predovšetkým s Majstrovstvami Európy v pretekoch automobilov do vrchu. Ale domáce podujatie? Jednoducho ponuka, ktorá sa neodmieta. Na štartovej listine MRC Rally Tribeč sa tak objavil Ford Fiesta RS WRC a Mitsubishi Lancer Evolution X R4.

Tibor Szabosi;20190608-083130.jpg

Že ciele Zaneti nebudú „štandardné“, to bolo jasné už pred štartom. Výsledok je nepodstatný, podstatná je zábava a show pre divákov na mestskom okruhu v Topolčanoch. Nasvedčovali tomu hneď dve skutočnosti. Jaro nechal brata Erika oddychovať, zloženie sa zmenilo na Melichárek – Merašický. Druhou skutočnosťou bol výber pneumatík. „Čo tam máme najtvrdšie? Čo sa bude šmýkať?“ Otázka od Jara smerovala na mechanikov, ktorí presne vedeli, ako bude jazda vyzerať. A nemýlili sa. Jaro predviedol parádne divadlo, ktoré nadšenci motorizmu ocenili potleskom pri každom prejazde. Zorganizoval si svoju malú „podpisovú akciu“ na asfalte, kde nechal nakreslené krásne koláče z pneumatík svojej Fiesty WRC. Vidieť jazdiť Ford Fiesta RS WRC týmto štýlom – to sa nestáva každý deň. Aj takýmto spôsobom sa chalani poďakovali svojim domácim fanúšikom za podporu a fandenie počas celej sezóny.

Tibor Szabosi;20190608-083628.jpg

Druhá posádka, ktorú tvorili Ivan Mutňasnký a Peter Baran, nastupovala s iným cieľom. Keďže Ivan už nejaký ten deň nesúťažil na rely tratiach, chcel si pomerať sily so skúsenými borcami. Šlo sa teda na čas, na výsledok. Prvá súťažná jazda ukázala jeden zásadný rozdiel oproti kopcovému jazdeniu. Fyzickú náročnosť rely. V cieli relatívne krátkej okruhovej rýchlostnej skúšky Ivan skonštatoval: „A mám dosť.“ Áno, kopec je iný ako rely. Ale „Ivik“ ukázal, že ešte nepatrí do starého železa, že s ním treba rátať pri každom štarte. Po prvom meranom úseku boli chalani na celkovom druhom mieste, pričom rýchlejší bol iba Michal Žiak na novučičkej Škode Fabia R5. Na R5-ku Mitsubishi jednoducho nestačí. Zaujímavé ale bolo všetko, čo sa dialo za nimi. Straty prenasledovateľov na VW Polo Proto, ďalších dvoch „Mišiakov“ a Subaru, boli sekundové. Druhé kolo bolo rýchlejšie, nie však dostatočne. V súčte časov sa Evolution X R4 objavil na treťom mieste so stratou tesne nad jednu sekundu. Všetko sa teda malo rozhodnúť na poslednom, treťom meranom úseku. Ivan s Peťom poriadne zatiahli a vyšlo to. Tomášovi Minarovičovi znemožnila ďalší boj technická porucha, borci ako Piatka, Bartošík či Vlha boli jednoducho pomalší. MRC Rally Tribeč pokračovala aj druhým dňom, trate boli však šotolinové, absolútne nevhodné na nastavenie kopcového špeciálu. Absolvovať ho by bola maximálna nezodpovednosť, ak nie aj neúcta k technike, k práci mechanikov a celého tímu.

Tibor Szabosi;asf-5434-2.jpg

Zaneti Motorsport naplnil svoje plány na domácom podujatí takmer do bodky. Divákov bavil svojou jazdou Jaro, Ivan dokázal spraviť parádny výsledok, decká dostali parádne tričká a čapice. Kedy bude možnosť vidieť obe autá na jednej trati? To je vo hviezdach. Ivana Mutňaského čakajú Ožďany, Jaro sa pravdepodobne ukáže na Rally Prešov. Veríme, že vás, našich fanúšikov, uvidíme na oboch podujatiach. Ďakujeme za podporu a tešíme sa na ďalšie stretnutie.

Tibor Szabosi;c30i6086-21.jpg

Peter Baran, Zaneti Motorsport

Fotogaléria z podujatia

Tibor Szabosi;20190608-083504.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri