Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Iné

Klzký sneh Minirally Levoča s tímom L Racing

Wednesday, 06. 02. 2019 - 12:50, Public relations   

Klzký sneh Minirally Levoča s tímom L Racing

Automobilové súťaže na snehu a ľade patria k tomu najzaujímavejšiemu, čo motoršport ponúka. Organizátor seriálu Minirally Cup (MRC) spolu s promotérom L Racing ponúkli Slovensku jedinú zimnú akciu v roku, v Levočských vrchoch.

Samozrejme, Minirally Levoča absolvovali tiež posádky tímu L Racing. Spolu s tuctami ďalších súťažiacich v MRC a otvorenej triede (s množstvom tímov z Majstrovstiev Slovenska v rely) na nich čakali úzke lesné cesty so snežnými mantinelmi. Rýchle úseky v okolí obce Torysky s náročným brzdením, aj zradné technické zákruty, si vyžiadali nejednu "obeť" - teda odstúpenie.

Tibor Szabosi;c30i7403-17.jpg

Tomáš Minarovič nie je žiaden nováčik v MRC a pred dvomi rokmi tu dokonca vyhral (no v letnom období). S navigátorom Martinom Špankom sa tentokrát pustili do bojov v náročných podmienkach a s rastúcim odmäkom. Poslúžiť im malo vozidlo Proto Volkswagen Polo WRC od Mareka Špavelka. Skorý kontakt so snežným mantinelom hneď v prvej rýchlostnej skúške odtrhol olejový chladič, ten zapríčnil poruchu motora a odstúpenie.

Bohuslav Štrauch;dsc-1190-1.jpg

Lepšie si počínali Maroš Kysucký s Martinom Devošom na Mitsubishi Lancer EVO IV. Skončili na 11. mieste absolútne a 5. v triede A4 (MRC). Maroš Kysucký: "Na súťaž sme prišli bez silných ambícií, s autom, ktoré technicky nemôže stíhať na novšie EVO IX. Navyše sme mali iba suché asfaltové nastavenia. Nešlo nám teda o víťazstvá, ale o body do MRC, ktoré sme získali. Samozrejme, rely na snehu je vždy niečím zaujímavá a dobre sme sa zabavili, napriek dlhším prestojom v servise."

Tibor Szabosi;c30i8242-28.jpg

Viac k tomu nám povedal aj manažér tímu L Racing Ján Lipták: "Dlhšie čakania, škrtanie posledného kola skúšok a mnohé voľné prejazdy boli spôsobené haváriami, odmäkom a menšími technickými nezrovnalosťami. Zorganizovať akúkoľvek automobilovú súťaž je dnes zázrak, aj preto patrí veľká vďaka usporiadateľom MRC a obci Torysky. Verím, že sa tu znovu stretneme takto o rok."

Tibor Szabosi;c30i8255-30.jpg

Predsezónne testy, štart novej sezóny v rely a v kopcoch prídu na rad koncom marca a v priebehu apríla.

lracing6-2-19.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri